Under senaste året har Compare arbetat med projektet ”Genius in ICT” för att öka rekryteringsunderlaget till den digitala sektorn i Värmland. Branschen står inför en enorm kompetensförsörjningsbrist och endast 22% av de som arbetar inom IT i Värmland idag är kvinnor.

– Vi ser nu över hur vi kommunicerar teknik och hur vi kan locka fler unga till branschen. Unga teknikintresserade idag vill rädda världen, de engagerar sig ideellt, ser sig som feminister och som ansvarsfulla. För att attrahera dem måste vi presentera ett erbjudande som möter det målgruppen frågar efter, säger Melinda From, processledare Compare i projektet Genius in ICT.

Därför skapades praktikveckan ”Future Kit” där 19 stycken åttondeklassare får generera nya idéer och bygga sin första webb, med syfte att bidra till att FN:s 17 globala hållbarhetsmål uppfylls.

Praktikveckan har tagits fram i samarbete med Compare, Tieto, CGI, Sogeti och ÅF i syfte att öka rekryteringsunderlaget och att företagen ska få möjlighet att ta tillvara på kunskap från de unga. På fredag samlas elever och företag för att presentera resultat och erfarenheter från veckan som gått.

 

Om Genius in ICT
IT-branschen står inför en enorm kompetensbrist och en viktig del är att attrahera fler kvinnor. Endast 22% av de som arbetar inom IT i Värmland idag är kvinnor. Med satsningen Genius in ICT sätter vi fokus på jämställdheten i branschen. Läs mer här

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!