Inom projektet Genius in ICT gör Compare en gemensam satsning tillsammans med Tjejer kodar för att öka andelen kvinnor som är intresserade av programmering och teknik. Under våren kommer vi tillsammans att genomföra tre kostnadsfria mini-kurser där kvinnor får prova-på programmering. Två av kvällarna är på en nybörjarnivå och den senare på lite mer avancerad – som ett nästa steg för de som är extra intresserade.

– Det saknas ungefär 60 000 programmerare i Sverige just nu. Det är därför kritiskt för branschens tillväxttakt att fler blir intresserade av dessa yrken. Fler måste få upp ögonen för att programmering är kul och kreativt. Därför känns det superkul att göra en satsning i Värmland så att vi kan erbjuda fler att prova-på, säger Hanna Pettersson, medgrundare till Tjejer Kodar.

Tjejer Kodar är ledande inom kurser och utbildning i programmering för kvinnor i Sverige. De har hittills utbildat över 700 kvinnor inom programmering på deras populära kurser och läger på platser som Barcelona, Berlin, London och Stockholms skärgård. Dess målsättning är att sänka trösklarna och få fler kvinnor att vilja satsa på yrken inom teknik och programmering.

– Endast 22% av de som arbetar inom IT i Värmland idag är kvinnor. Enbart 5% av kvinnorna i åldrarna 16-30 år är intresserade av ett jobb inom IT. Bland män är samma siffra 27%. IT-branschen står inför en enorm kompetensbrist och en viktig del är att locka fler kvinnor, säger Melinda From, processledare hos Compare.

Läs mer här

Kvällarna är ett samarbete mellan Tjejer Kodar, Compare, Tieto, CGI, Sogeti och ÅF inom projektet Genius in ICT.

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!