Boka redan nu för IT-Messen Oslo 18-19 september – och i samband med detta ett nytt klustergemensamt affärsmöte i Oslo som planeras av Compare och Visit Karlstad.

Med expansiva Oslo som närmarknad på bara tjugo mils avstånd skapas många spännande IT-jobb i Karlstad – ”Sveriges oljestad” som man nu börjar prata om i Norge.

”Svensk IT-kompetens är billigare än norsk och det är betydligt dyrare att leva och verka i Norge – därför finns det en stark ekonomisk drivkraft att lägga ut norska IT-projekt på svenska företag”, förklarar Göran Österman på Compare.

Säljträning på norska och fler mötesplatser för svenskar i Oslo och norrmän i Karlstad är några av de aktiviteter som Compare driver tillsammans med andra klusterorganisationer i både Värmland och Oslo-regionen.

”IT-Messen i Oslo – Norges största IT-mässa som hålls 18-19 september på Oslo Spektrum – kan vara en möjlighet för Compare-företagen att marknadsföra sig på den norska marknaden – var för sig eller i en gemensam monter”, säger Göran Österman.

Och i samband med detta planerar Compare och Visit Karlstad ett gemensamt affärsmöte den 18 september på Stratos i centrala Oslo.

”I våras höll vi ett lyckat affärsmöte i Oslo tillsammans med  industriklustret Stål & Verkstad – nu är tanken att vi håller ett motsvarande affärsmöte tillsammans med mötesnäringen om det finns tillräckligt stort intresse bland företagen”, förklarar Göran Österman.

”Tanken är att vi och våra intressentföretag gemensamt bjuder in kunder som är intresserade av den svenska IT- och mötesindustrin till god mat, mingel och möjligheter till affärsutbyte”, förklarar Jonas Jacobsson på Visit Karlstad – ett bolag som samordnar och utvecklar Karlstads attraktionskraft som kongress- och konferensstad.

IT-Messen Oslo 2012: 18-19 september

Compare-företag som är intresserade av att delta på IT-Messen Oslo 2012 den 18-19-september i gemensam monter – anmäl ert intresse snarast möjligt till Sven Carlsson (Compare). Årets IT-mässa har sju fokusområden – Mobility & Mobile apps; IP-network; Cloud; Storage; IT-security; Business IT; Internet Solutions & Digital Markering. Läs mer om IT-Messen Oslo 2012 >>

Affärsmöte på Stratos i Oslo: 18 september

Compare-företag som är intresserade av att bjuda in norska kunder till affärsmöte på Strator i centrala Oslo 18 september – anmält ert intresse till Sven Carlsson (Compare). Stratos, også kalt byens tak på folkemunne, ligger på toppen av folketeaterbygningen og er i dag kjent som en av Oslos store funkisperler og et av byens mest attraktive selskapslokaler. Med sin unike beliggenhet kombinerer Stratos det pulserende utelivet med det usjenerte, tolv etasjer over det yrende livet midt i Oslo sentrum. Läs mer om Stratos i Oslo >>