Efter 16 år som anställd på stora globala företag har Marwan Semaan återvänt till Värmland för att starta eget företag – WermWare med inriktning på appar. ”Jag var trött på resandet, har en bra affärsidé och älskar Värmland – därför var det dags för förändring”, säger han och valde tidigt att bli ett Compare-företag: ”Att få vara med i Compare stärker trovärdigheten för ett nytt och okänt företag”.

Marwan Semaan (bilden) blev klar med sin examen i datavetenskap vid Karlstads universitet 1998. Efter tre år på dåvarande Ericsson i Karlstad och sju år på Incomit som blev BEA Systems började han på HP där han arbetade fram till februari i år.

Med 16 års erfarenhet av olika roller i globala ICT-företag – bland annat som lösningsarkitekt, affärsutvecklare och kundansvarig – och ett brett globalt nätverk startade Marwan Semaan eget företag i mars 2013.

Företaget fick namnet WermWare: ”Det står för Wermland Software – smarta ICT-lösningar i Värmland”, förklarar Marwan.

Företaget affärsidé är att skapa och sälja appar till konsumenter via Apple Store och Google Play, att sälja smarta appar i molnet som en tjänst till små och medelstora företag, samt att bygga appar och andra applikationer till företag som konsultuppdrag.

WermWares rollbaserade appar utvecklas på en patentsökt teknisk plattform som gör det möjligt att erbjuda produktlösningar på flera nivåer till små och medelstora företag.

WermWares erbjudanden:

  • App to Consumers: WermWares egna appar säljs direkt till konsumenter genom AppStore och Google Play. InstaSell är en i raden av appar på gång och den kommer att lanseras inom kort.
  • App as a Service: WermWare erbjuder små och medelstora företag en tjänst som är skräddarsydd och anpassad till det specifika företagt.
  • Platform as a Service: WermWare erbjuden en lösning för att få infrastrukturen kring apparna att fungera som en molntjänster. Infrastrukturleverantörer är idag Amazon och City Cloud.

Produkterna med fokus på de egna apparna är kärnverksamheten i WermWare. ”Men vi erbjuder även tjänster – dels rena konsulttjänster kring appar, dels stöd och support kring out-tasking genom att hjälpa våra kunder med hantering och uppdatering av befintliga appar eller andra web- och telekom-applikationer”, förklarar Marwan.

WermWare samarbetar med utvecklare i Indien: ”Där har vi ett team med utvecklare som tar fram våra appar”, berättar Marwan som har ambitionen att expandera personalmässigt i Värmland: ”Målet är att vi ska vara tio personer till 2014 – och det gäller både applikations- och affärsutvecklare”. Och så snart som möjligt vill ha ”ta hem” serverdriften för företagets appar från ”molnet” till lokal drift: ”Det får gärna bli på Sätterstrand”, enligt Marwan.

WermWare har kontor i Kristinehamn (A9) men Marwan reser fortfarande en del – men inte alls lika mycket och långt som tidigare: ”Nu är det Norge och Oslo som gäller – där finns de stora affärsmöjligheterna”, konstaterar han och berättar att det första App as a Service-uppdraget startar inom kort med en norsk kund.

För Marwan Semaan var det självklart att WermWare skulle bli ett Compare-företag så snabbt som möjligt: ”Med sitt nätverk ger Compare värdefull ’starthjälp’ för ett nystartat företag – och att få vara ett Compare-företag stärker trovärdigheten för ett nytt och okänt företag. Jag har redan efter de första nätverksträffarna skapat nya och värdefulla kontakter som jag kommer att ha stor nytta av”.

Redpoodle
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

+46 (0)765 55 77 80

marwan@redpoodle.se

http://www.redpoodle.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss