Devo IT har fått samarbetspartnern Carena i Uppsala som ny delägare. ”Det ger oss ekonomiska resurser att stärka vår marknadsföring och öka takten i produktutvecklingen här i Karlstad”, säger Stefan Hamberg.
 
”Jag är väldigt glad över den här affären – det stärker oss på en marknad som växer snabbt både i Sverige och internationellt”, säger Stefan Hamberg som varit VD och en av delägarna i gamla Devo IT och nu är delägare och produktchef i det nya bolaget som behåller namnet Devo IT.

Devo IT i Karlstad – som svarar för programvaran – och Carena i Uppsala – som svarar för inscanningen – har under de senaste åren haft stora framgångar med digitalisering av sökregister, kortkataloger och äldre litteratur. Bland uppdragsgivarna finns bland annat Kungliga Biblioteket i Stockholm, Lunds Universitetsbibliotek och Kungliga Tekniska Högskolan.

”Det finns ett stort intresse för att digitalisera historiska dokument och att låta scanna in gamla värdefulla bokverk så att allmänheten kan få tillgång till dem på nätet”, förklarar Stefan Hamberg. ”Därför har vi nu större möjligheter att expandera och ta hem nya uppdrag genom att öka vår marknadsföring och öka vår produktutveckling”.

Devo IT växer nu från 8 till 25 anställda och omsättningen ökar från 6 till 25 miljoner kronor.
”Det betyder att vi här i Karlstad får helt andra ekonomiska muskler och snabbare kan vidareutveckla våra programvaror”, förklarar Stefan Hamberg som hoppas på nyanställning i Karlstad inom den närmaste tiden.