-Det är fantastiskt att vi har så stark efterfrågan på våra tjänster att vi expanderar – mitt under pandemin. De närmaste två åren räknar jag med att ha ett 60-tal anställda. Det finns en stark digitaliseringsvilja och många innovativa företag i Karlstad, vilket gör att det finns stora behov av våra tjänster. Dessutom finns ett bra rekryteringsunderlag med en mix mellan seniorkompetens och nyexaminerade, säger Christoffer Nilsson.

Värmland har drabbats hårt av Covid-19-krisen. I mars månad var 4 052 av Karlstad kommuns invånare inskrivna som arbetssökande. Under mars månad rapporterade Karlstad en total arbetslöshet på 8,4 procent. Det är 22:a månaden i följd som arbetslösheten i Karlstad är högre än den var under samma tidpunkt året innan. Sedan maj 2019 har arbetslösheten gått upp från 6,4 till 8,4 procent.

Mitt under brinnande coronakris öppnade it- och kommunikationsföretaget Consid nytt kontor i Karlstad. Fokus för Karlstadskontoret är digitala lösningar, systemutveckling och e-handel. Etableringen har hittills inneburit att Karlstad fått ett tjugotal nya arbetstillfällen.

– Det känns bra att vi kan komma med goda nyheter och positiv energi i dessa svåra tider, säger Christoffer Nilsson.

Consid grundades för tjugo år sedan och är en digital helhetsleverantör inom IT och kommunikation. Idag är Consid ett av Sveriges snabbast växande företag. Nio år i rad har företaget blivit utnämnt till Dagens Industris Gasellföretag. Under första kvartalet 2021 anställde bolaget drygt 100 medarbetare och omsättningen för 2020 landade på 1250 miljoner kronor. Vid etableringen i Karlstad var det just Consids hela erbjudande som representeras, men med speciellt fokus på digitala lösningar, systemutveckling och e-handel.

Inom kort flyttar Consid Karlstad in i det anrika Posthuset – Schatullet.

– Vi har som filosofi att alltid ha kontor där människorna – och historien – finns. Nu när Sverige snart ska starta om kommer det att vara de mjuka värdena som autenticitet och mänskliga möten som betyder mest. På alla 24 orter där vi finns har vi kontoren mitt i stadskärnan, alltid nära för vem som helst att titta in och få sig en kopp kaffe. Vi vill dra vårt strå till stacken för att stadskärnorna lever och för att skapa möten mellan människor, säger Christoffer Nilsson.

Christoffer Nilsson

Kontorsansvarig

070-662 00 20
christoffer.nilsson@consid.se

Consid
Lagergrens gata 2
65226, Karlstad

036-12 02 10

info@consid.se

http://www.consid.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss