Birger Pettersson Wiik, verksamhetschef på Arvika Näringslivscentrum, och Marie Granander gläds över att den nya utbildningen är i hamn.

DigitalWell Arena är tillsammans med Yrkeshögskolan på Arvika Näringslivscentrum initiativtagare till den nya yrkesutbildningen ”Digitaliseringsledare i välfärdssektorn”. Målsättningen är att ge de studerande specialistkunskaper om hur välfärdsteknologi, teknikutveckling och digitalisering kan användas som hjälpmedel och möjliggörare inom vård och omsorg.

– Det är jätteroligt att vi har fått den här möjligheten. Den här typen av kompetens kommer att vara extremt värdefull för att vi fullt ut ska kunna nyttja de möjligheter digitaliseringen erbjuder i offentlig sektor, säger Marie Granander, Process Manager på DigitalWell Arena som tillsammans med Yrkeshögskolan i Arvika format ansökan, där även Scaaler IoT Labs bidragit i processen.

Utbildningen är ettårig, har 30 platser och sker till största del på distans. Studietakten är 50 procent. I och med att tillstånd beviljats finns ytterligare en chans att gå utbildningen med start hösten 2022.

Stort intresse att driva yrkesutbildningar

Konkurrensen om att få arrangera yrkesutbildningar var stenhård, av de drygt 600 ansökningar som skickades in till Myndigheten för yrkesutbildningar beviljades bara 109. Vid detta ansökningstillfälle prioriterades utbildningar inriktade mot framtida behov av kompetens inom digitalisering, automatisering, energieffektivisering och klimatomställning. Flest utbildningar beviljades inom digitalisering, uppskattningsvis 40 procent.

Kursstart i november

Sista datum att ansöka till ”Digitaliseringsledare i välfärdssektorn”kommer att vara i oktober, med preliminär kursstart i slutet av november. Mer information kommer inom kort att finnas tillgänglig på Arvika Näringslivscentrums webbplats.

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss