Framtidens digitala hälso- och välfärdstjänster är beroende av eldsjälar, visionärer och entreprenörer. DigitalWell Awards syfte är att lyfta krafterna bakom dessa goda exempel.

I nomineringsprocessen inkom drygt 30 förslag, som sedan bantades ner till fyra kandidater i de fyra olika kategorierna. Kampanjen har fått stort genomslag i DigitalWell Arenas kanaler, där välförtjänta hyllningar mött finalisterna.

Tufft arbete för juryn

Nu har vinnarna utsetts. Ett tufft arbete, tycker både Fia Mårdfelt, eHealth Arena, och Anne-Christine Hertz, Leap For Life, som suttit med i juryn.

– Att utse en slutlig vinnare inom respektive kategori var en utmaning, så många bra initiativ som också adresserar viktiga områden. Samtliga nominerade uppvisar alla ett stort driv, men inte minst ett stort mod och uthållighet. Något som är viktiga komponenter för att lyckas och som vi ser att det finns mycket av hos samtliga som var nominerade. Ett stort grattis till Värmland och Dalarna för många fina initiativ och ett extra stort grattis till vinnarna! säger Fia Mårdfelt.

– Deras drivkraft är så viktig och ger oss möjlighet att jobba med innovationsarbete för att kunna lösa framtidens utmaningar, säger Anne-Christine Hertz, som tycker att det faktum att tre av vinnarna representerar offentlig sektor är lite extra roligt:

– Det finns otroligt drivna medarbetare både i regionerna och kommunerna. Det som är så fint är att de fått möjlighet att jobba på ett innovativt sätt och möjliggjort för organisationen att öppna upp för samarbete med näringslivet. Det är viktigt att ha möjlighet att framhäva dem, därför är det så fint med ett sådant här pris.

Fokus på ungas hälsa

Insatser för ungas hälsa var också ett tema. Zimify och Ineq Solutions delade ett pris och har båda digitala tjänster som ska minska ungas utanförskap, och Christian Persman är projektledare för en satsning på IoT-teknik för ökad hälsa i skolan.

– Det som jag tycker är så viktigt med Christians initiativ är att det lyfter IoT-teknik och möter eleverna där de är. Det fyller också två funktioner – det ökar kompetens om elevernas hälsa, men också lärarnas kompetens om IoT. Ungdomars hälsa är en så otroligt viktig fråga, inte minst under pandemin när många har suttit hemma, säger Anne-Christine Hertz.

Stipendium värt 10 000 kronor

Vinnarna presenterades ”live” i samband med DigitalWell Arenas partnerträff. Ingela Agnarsson, prisades i kategorin ”Innovation genom Samverkan”. Hon lovade att använda sitt stipendium på 10 000 kronor för att lyfta Filipstad ännu mer, där hon just nu tillsammans med DigitalWell Arena skapar en ny hälsoarena.

– Jag blir lite rörd, för att jag tänker att det är naturligt för mig att vi ska jobba så här, men jättekul att fler uppmärksammar det och tycker att det är bra, sa Ingela Agnarsson.

Vinnare 2021

* Innovationsförmåga genom samarbete: Ingela Agnarsson, Region Värmland
* Individens delaktighet: Marie Johansson, Karlstads kommun
* Data och digital teknik: Christian Persman, Arvika kommun
* Tjänsteutveckling och kommersialisering: Mostafa Ismail, Zimify och Sara Lindahl & Sofi Finnstam, Ineq Solutions

Här kan du läsa juryns motiveringar

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss