Svenska op5 AB, ledande inom Open Source Network Management ingår nu ett stategiskt samarbete med Redpill Linpro, nordens ledande totalleverantör av produkter och tjänster baserade på Open Source. Samarbetet innebär i korthet att Redpill Linpro kommer att sälja op5s produkter för driftövervakning och erbjuda tjänster baserade på dessa.

– Redpill Linpro har lång erfarenhet av och spetskompetens inom området Open Source och vi ser stora möjligheter med vårt partnerskap som även gäller samarbete inom utveckling och teknik. I dagens IT miljöer blir integration mellan olika system allt viktigare, detta gäller även integration av driftdata med andra system. Redpill Linpro har erfarenhet och kunskap att hjälpa kunderna optimera mot sina övervakningsbehov, säger Jan Josephson, CEO på op5 AB.

– Vi ser en tydlig trend som pekar på ökad efterfrågan av enkelhet och flexibilitet. Med det som bakgrund är vi övertygade om att samarbetet med op5 och den utökade produktportföljen ger ett ännu bättre kunderbjudande, säger Anders Liling, CEO på Redpill Linpro.

Sedan flera år tillbaka har op5 konsekvent arbetat med att bredda och fördjupa sitt engagemang inom Open Source världen. De anordnar en årlig utvecklarkonferens, Nordic Meet on Nagios, de samarbetar med Nagios Inc. gällande supporttjänster och har egna Open Source-projekt, se www.op5.org. Världens största OSS-projekt inom Network Management, Nagios.

op5 AB är ett marknadsledande företag inom Open Source Management som innebär kontroll och övervakning av IT-system och nätverk. Produkterna baseras på öppen källkod som op5 vidareutvecklar, säljer som kompletta system och supporterar. Huvudprodukterna är är op5 Monitor, op5 Statistics samt op5 LogServer. op5 har idag kunder över hela världen varav den största delen är inom Norden med bl a; Aftonbladet, Volvo, Flytoget, Stavanger Aftenblad, TDC OY, Viking Line m.fl. Företaget har kontor i Stockholm och Göteborg samt försäljning via partners i fjorton länder. op5 ägs av grundarna och medarbetarna samt KTH Seed Capital och Pod Venture Partners. www.op5.com

Fredrik Svensson

Regionchef Karlstad och Göteborg

+46 70-603 36 35
fredrik.svensson@redpill-linpro.com

Redpill Linpro
Drottninggatan 6
65224, Karlstad

+46 (0) 54 15 09 40

sales.se@redpill-linpro.com

https://www.redpill-linpro.com/