Hur tar Ninetech den digitala upplevelsen av SkiStar in i deras huvudprodukt – skidåkningen? Svaret på den frågan blev början på en lång resa av kreativitet, tester och tekniska utmaningar som utmynnade i skidsveriges häftigaste nyhet säsongen 2011/2012 – MySkiStar.

I ditt liftkort, eller SkiPass, finns en mängd information lagrad. Det var utgångspunkten när konceptet MySkiStar togs fram av SkiStar och Ninetech i syfte att göra skidåkning lite roligare. Att jämföra fallhöjdsmeter blev snabbt en viktig tråd i arbetet och genom detta utvecklades konceptet med en mängd olika ”pins” som skidåkaren tilldelas efter sina prestationer. Konceptet lanserades den 1 december 2011 och varje dag uppdateras topplistorna per anläggning och tidsperiod. 

Det enda du behöver för att tävla mot kompisar, få träningstips, samla pins, hålla koll på din kaloriförbränning och mäta fallmeter är ditt Skipass.

Mattias Persson, webbansvarig på SkiStar: ”Ninetech har tagit ett helhetsgrepp tillsammans med oss. Från idéstadiet våren 2011 fram till skarp release den 1 december 2011. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete, hur våra kunder har mottagit MySkiStar och vi ser fram emot att vidareutveckla tjänsten i nära samarbete med Ninetech”.

Varför heter det MySkiStar? 

Många namnförslag cirkulerade i huset innan ett gemensamt beslut togs tillsammans med SkiStar. Utgångspunkten för namnet ”MySkiStar” var att fokusera på vad som är viktigt – du som är skidåkare! Det är du som är skidstjärnan i statistiken och det är mot dig själv du främst tävlar. Logotyparbetet landade i utnyttjandet av snöstjärnan som redan finns i SkiStars profil. Den design Ninetech jobbade fram tillsammans med SkiStar realiserades med HTML5 och CSS3.

Realtidskänsla och hög kapacitet genom smart teknik 

MySkiStar är ett unikt system som innehåller många tekniska utmaningar såväl som möjligheter. Ninetech har haft förmånen att ha en stor bredd i teamet med många seniora utvecklare vilket tillsammans med ett väl fungerande samarbete har varit nyckeln till en lyckad produkt.

MySkiStar består av en mängd olika komponenter och delsystem av vilka de flesta är utvecklade av Ninetech i nära dialog med SkiStar. Några av de viktigaste önskemålen var: 

  • Kunna hantera 100 000 användare från både mobil och webb
  • ”Realtidskänsla” där tiden mellan liftregistrering till dess att informationen är färdigbehandlad i systemet får vara max 10 minuter.
  • Skapa en plattform som är lätt att modifiera och bygga ut med nya funktioner.
  • Minimalt med administration under säsongen

MySkiStar har utvecklats till största del med hjälp av produkter, verktyg och ramverk från Microsoft. I botten användes MS SQL 2008R2 som databas. Ninetech arbetar kontinuerligt med optimering av prestanda för att pressa tiden mellan en registrering i liften till att allt har behandlats i MySkiStar. 

I implementationen användes flertalet komponenter bl.a. .NET 4.0 och integrationer med externa tjänster har specialbyggts efter MySkiStars unika behov. Stora krav har ställts på att ha effektiva och stabila kopplingar till tjänster som levererar information till MySkiStar, exempelvis genom liftdatasystemen Axess och SkiData. Det finns även information som flödar ut från systemet till exempelvis via Facebook och Twitter.

Webbversionen av MySkiStar har implementerats i SkiStars befintliga EPiServer-miljö och bygger på skräddarsydda API:er. 

Vad händer nästa säsong? 

Just nu är arbetet i full gång för hur MySkiStar ska se ut nästa säsong. Utan att avslöja något kan vi lova att MySkiStar kommer göra er skidåkning ännu roligare säsongen 2012/13… Varför inte boka en resa redan nu? 

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!