Snart är det dags för en ny omgång av det populära mentorprogrammet för IT-utbildningarna vid Karlstads universitet. Mentorer sökes till 12 nyfikna studenter inom civilingenjör datateknik, dataingenjörsprogrammet, webb och multimedia samt IT-design. Sammanlagt har 42 studenter anmält intresse och 30 mentorer.

Upplägget är enkelt. Mentorn delar med sig av erfarenheter och ger stöd. Den som är adept, student ställer frågor och tar initiativ till exempelvis studiebesök på företaget.

Kontakten mellan mentor och adept kan leda vidare till uppsatsarbeten och jobb. För arbetsgivaren innebär programmet ett sätt att lära känna nya studenter, öka möjligheterna till en bra rekrytering av nya medarbetare och hålla kontakten med de utbildningar som universitetet ger med inriktning mot IT-branschen.

– Vi samlar alla IT-utbildningar inom hela universitetet i ett gemensamt mentorprogram. Studenten får själv anmäla intresse, eftersom det är ett åtagande som bygger på att studenten tar initiativ, säger Katarina Groth Jansson, ansvarig för mentorprogrammet inom IT vid Karlstads universitet.

Katarina Groth söker nu mentorer till 12 nyfikna studenter inom civilingenjör datateknik, dataingenjörsprogrammet, webb och multimedia samt IT-design med inriktningarna Affärssystem och Ekonomi, Programvarudesign och Systemdesign. Sammanlagt har 42 studenter anmält intresse och 30 mentorer.

Anmäl ditt intresse här 

Är du nyfiken men vill veta mer? Ring eller maila Katarina Groth Jansson så berättar hon mer tel. 054-700 22 36 katarina.groth@kau.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se