Hur kan man jobba smartare med sin IT-administration, höja säkerheten och frigöra tid? Detta talade Macforum om inför cirka 15 deltagare under ett frukostseminarium på Karlstad Innovation Park. 

JAMF Software Casper Suite är marknadens kraftfullaste verktyg för att styra flera enheter (iPhone, iPad och Mac) som är uppkopplade mot en organisation.

– Vi ser att många företag har börjat införa att medarbetarna själva får välja plattform och vi ser att 75% väljer Apple. Vår mission är att alla ska kunna använda enheterna på ett enkelt och användarvänligt sätt och därför har vi utvecklat Casper Suite som gör det lätt att hantera och styra flera enheter inom en organisation, säger Peo Strindlund, JAMF Software.

En stor fördel är att Casper Suite förenklar IT-administrationen.

– Många vill se ett system för allt men det finns inte utan vi har valt att sätta användaren i centrum. Användaren ska kunna ta emot enheten och starta igång direkt utan en IT-avdelning som mellanhand, säger Peo Strindlund.

De program och appar som medarbetaren ska få tillgång till finns redan förprogrammerade eller så kan de lätt hämtas genom ”Self-service”-biblioteket där man kan lada ner program, licenser och de senaste versionerna.

– Alla ska inte behöva alla program. Enheten är så smart att den utgår från vem du är och vilket yrke du har och anpassar förslag på appar efter det.   Vi har även ett start-kit som vi rekommenderar för nyanställda och du kan även anpassa och lägga till egna webbsidor som dagens matsedel, busstidtabeller, säger Viktor Glemme, JAMF Software.

En annan fördel med produkten är säkerheten. 

– Som administratör behåller du överblicken över alla enheter genom att se hur mycket minne som används och till vad, du kan hantera användare med en mängd inställningar och kan skicka push-notiser om särskilda uppdateringar. Om någon skulle sluta kan du komma åt datorn, men inte de privata apparna och tvärtom för den som slutar. En annan fördel är att du kan spåra borttappade enheter, säger Viktor Glemme.

Margareta Adolfsson Bylund är IT-samordnare på Karlstad pastorat och var en av deltagarna. 

– Vi måste få ordning på våra enheter och få kontroll över vad som finns på dem. Vi kommer troligen byta ut våra bärbara datorer mot ipads för att förenkla för personalen i och med att de är lättare att bära med sig. Genom att jobba smartare vill vi automatisera flera delar av våra processer. Det var intressant att se vilka möjligheter Casper Suite kan ge, det känns som ett lätt sätt att styra innehållet på enheterna, säger hon.

Läs mer om Casper Suite här>>

Text och foto: Hanna Grevillius

Macforum
Järnvägsgatan 2
65225, Karlstad

+46(0)54-186300

joakim.bank@macforum.se

https://www.macforum.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss