Macforums Värmlandschef glädjer sig över förvärvet och ser fram emot att vidarutveckla deras erbjudande. Joakim Bank. Foto: Thomas Nilsson, NWT.

Apple-återförsäljaren Macforum växer och förvärvar MacHuset och dess butiker i Borås, Halmstad, Jönköping och Växjö. I och med förvärvet består bolaget av omkring 100 anställda med en omsättning på 400 miljoner kronor. 

 Den här affären är något vi jobbat hårt med under lång tid för att få till. Machuset är ett väldigt välskött bolag som delar våra värderingar. Det ska bli väldigt roligt att tillsammans med våra nya kollegor vidareutveckla vårt erbjudande och vårt fokus på nöjda kunder, säger Värmlandschefen och delägaren Joakim Bank på Macforum i Karlstad. 

Macforum fokuserar på utveckling av tjänsteutbudet mot konsumenter och företag. Förenkling genom mobila arbetssätt, företagstelefoni, appar och molntjänster är några av företagets verksamhetsområden. Med butiker, auktoriserad service, företagslösningar och konsultverksamhet på sju orter, stärker de sin ställning som ledande Apple-expert i västra och södra Sverige och blir den största Appleåterförsäljaren i Västsverige. 

 Att vi nu finns närvarande på sju orter med både service och butiker gör att vi kan ta större nationella avtal och hantera företag med kontor på flera orter på ett bättre sätt. Machuset är erkänt duktiga på konsultverksamhet och agerar IT-avdelning åt ett flertal större företag, något som vi är på väg att göra även på de orter vi finns som innan. Att nu få in en väl fungerande färdig struktur för detta är något vi och våra kunder kommer att ha stor nytta av framöver, säger Joakim Bank. 

Macforum stärker samtidigt sin position på e-handelsmarknaden med hela Apples sortiment. Tillbehörssortimentet är av utmärkande god kvalitet och kunderna kan förvänta sig en sömlös köpupplevelse mellan e-handel och butikshandel. Samsynen mellan de inblandade aktörerna har utgjort en stabil grund för affären. 

– Kompetensen är hög genom hela verksamheten. Vi är stolta och glada över att Macforum värdesätter och identifierar sig med oss och sättet vi skapar nöjda kunder. Tillsammans kan vi bygga ännu bättre relationer till konsumenter och företag på en bredare marknad, säger Per-Åke Claesson, VD för MacHuset.

Vad innebär förvärvet för Macforum Karlstad?

 Ett starkare erbjudande till våra kunder. Vi har tack vara sammanslagningen nu tillgång till en helpdesk för företagskunder som tecknar avtal och den är öppen 7 dagar i veckan. Dessutom får vi en flera duktiga konsulter i företaget. Detta innebär att vi nu kan agera komplett IT-avdelning åt våra kunder så att kunderna i Värmland kan fokusera på värdeskapandet i sin kärnverksamhet. Med bra telefonitjänster, egen serviceverkstad och en helpdesk kan vi nu också på ett väldigt bra sätt ta hand om telefoni och växlar även i större företag, säger Joakim Bank. 

Foto:Thomas Nilsson, NWT
Text: Hanna Grevillius 

Macforum
Järnvägsgatan 2
65225, Karlstad

+46(0)54-186300

joakim.bank@macforum.se

https://www.macforum.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss