Tisdagen den 27 november var det dags för terminens avslutande Snits-lunch. Det var Logica som var värd och istället för en mer traditionell presentation blev det en demonstration hur man bygger en applikation i molnet.

Ulf Lidberg, Compare, inledde med att bland annat berätta om arbetsmarknaden och de möjligheter som regionen erbjuder.

– Det är ett guldläge just nu, sa Ulf Lidberg, och fortsatte med att berätta om satsningen på ett testcenter med inriktning mot vård, som byggs upp på Sätterstrand.

Från Logica kom Thomas Rosevall och Carl Fredrik Berglund. Logica är ett välbekant företagsnamn som snart kommer att byta kläder. Företaget är nämligen uppköpt av ett kanadensiskt företag och kommer vid årsskiftet att byta namn till CGI.

Carl Fredrik Berglund, LogicaFörutom lunchmackan bjöds det alltså på en ”hands-on” demonstration i konsten att bygga en applikation i molnet för en mobil enhet. Carl Fredrik Berglund visade hur han steg för steg konstruerade en app för caféer i Karlstad, där all kodning ligger i molnet. Tekniken heter Windows Azure Mobile Service och är så nytt att den ännu inte är helt färdigutvecklad.

 

 

 

Mattias Skarman, IT-student på Karlstads universitetBra form med Snits-lunch
Omkring 25 IT-studenter lyssnade och ställde frågor.  Två av dem var Emil Sjögren och . Båda var överens om att det de hört var något nytt och väldigt intressant.  Mattias läser dataingenjörsprogrammets första år och det var hans andra Snits-lunch:

-Även om det är tidigt i utbildning ännu, så tycker jag det är intressant att höra och se vilka möjligheter som finns i framtiden.  Det här är en bra form.

CGI Sverige AB
Tynäsgatan 6
65216, Karlstad

054-14 70 00

http://www.cgi.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!