Logica, Sveriges största IT-tjänsteföretag, är nu en del av CGI. Tidigare i år tecknade Logica ett driftavtal med gruvbolaget Northland Resources. Nu utökas samarbetet genom ett nytt femårigt avtal som omfattar övervakning och säkerhetslösningar för Northland Resources produktionsanläggning i Kaunisvaara. Leveransen, som bygger på ett samarbete med YIT, sker huvudsakligen från Logicas kontor i Pajala.

I avtalet ingår detaljprojektering, installation och leverans av system för inpassering, övervakning och brandlarm. Dessutom ingår ett flertal tjänster för IT-koordinering.

Northland Resources är ett internationellt gruvbolag, på väg att bli en europeisk storproducent av höghaltigt järnmalmskoncentrat. Bolaget är under stark utveckling och verksamheten koncentreras just nu till två större projekt i Sverige och Finland. Vid Kaunisvaara gruvområde kommer Northland Resources att bryta två järnmalmsfyndigheter varav den första beräknas vara i produktion under november 2012.

– Vi är mycket glada att få möjlighet att fördjupa samarbetet med Northland Resources, säger Sven Wallgren, kundansvarig på CGI Sverige. Projektet kommer att bedrivas på plats hos Northland Resources i nära samarbete med YIT, som är ledande i Sverige inom installation och service av fastighetstekniska tjänster. Tillsammans ser vi fram emot att få bidra med vår samlade erfarenhet och kunskap som just den här typen av projekt behöver.

– För oss har det varit viktigt att välja en leverantör med hög tillförlitlighet, säger Kjell Johansson, Maintenance Manager på Northland Resources. Alla system i en verksamhet är viktiga men systemen för personlig säkerhet är viktigare än allt annat. Genom Logicas samarbete med YIT känner vi att vi har fått den bästa kombinationen, både effektiv IT-integration och IT-drift men också Sveriges kanske mest erfarna leverantör av system för Safety och Security.

CGI Sverige AB
Tynäsgatan 6
65216, Karlstad

054-14 70 00

http://www.cgi.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!