Lennart Florell, konsultchef på Logica i Karlstad, valdes på stiftelsens årsstämma i fredags till ny ledamot i styrelsen för Stiftelsen Compare Karlstad.

”Compare blir en allt viktigare samarbetsorganisation för att vi ska få fler affärer och mer jobb till Karlstad – därför är det viktigt att vi i Compare-företagen är aktiva och bidrar med konstruktiva idéer för att vidareutveckla verksamheten”, säger Lennart Florell. ”Att vi har Compare som gemensam mötesplats triggar igång diskussioner och idéer som alla har nytta av”.

Logica, som i Sverige tidigare hette WM-data, har totalt 39.000 medarbetare i 36 länder, varav cirka 5.500 i Sverige. Av dessa finns omkring 200 på kontoret i Karlstad vilket gör Logica till ett av de största ICT-företaget i regionen. ”När Thomas Lönner från Logica nu lämnat styrelsen vill vi gärna fortsätta vårt engagemang i Compare”, förklarar Lennart Florell.

De viktigaste uppgifterna för Compare just nu är dessa, enligt Lennart Florell:

●  Att få fart på affärsverksamheten kring Compare Testlab där Logica är ett av de Compare-företag som har för avsikt att bilda ett konsortium för samverkan kring större testuppdrag;

●  Att ytterligare förstärka samarbetet med Karlstads universitet där det nu finns en ömsesidigt intresse av att förbättra och fördjupa relationerna;

●  Att fortsätta den allmänna marknadsföringen av ICT-regionen för att få fler affärer och därmed mer jobb till Karlstad.
 
Lennart Florell började 1982 på Värmlandsdata i Forshaga: ”Som många andra i ICT-Karlstad”, säger han och konstaterar att branschen haft en bra och spännande utveckling i regionen: ”När jag 1991 började på dåvarande WM-data var vi 12 på kontoret i Karlstad – idag är vi omkring 200 anställda och är en av de mest lönsamma enheterna i hela Logica tack vare hög beläggning och låg personalomsättning”, berättar han.

Trots lågkonjunkturen går det bra för Logica i Karlstad. ”Vi växer inom outsourcing och har bra fart på konsultverksamheten – därför rekryterar vi nya medarbetare inom infrastruktur och applikationskonsulting”, berättar Lennart Florell som är chef för cirka 125 konsulter i Karlstad och Örebro.

Personalomsättningen är låg på Logica – de större personalförändringar som sker beror mest på förvärv och försäljningar av hela enheter:

För ett par år sedan avyttrade Logica design- och produktutvecklingsverksamhet Caran – då gick ett 30-tal medarbetare över till Semcon i Karlstad.

Nyligen övertog Logica hanteringen av TeliaSoneras it-arbetsplatser – därmed övergick ett 10-tal medarbetare från TeliaSonera till Logica i Karlstad.

Som ledamot i styrelsen för Stiftelsen Compare Karlstad ingår Lennart Florell även som ledamot i styrelsen för Compare Holding AB.

CGI Sverige AB
Tynäsgatan 6
65216, Karlstad

054-14 70 00

http://www.cgi.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss