Gör det enkelt och begripligt, råder Infogram som med stor framgång lanserat Lätta Kontor – ett koncept för IT-stöd till små och medelsstora företag.

När Infogram i början av 2009 förpackade sin hostingtjänst för små och medelsstora företag som ett koncept under varumärket Lätta Kontor blev det succé direkt.

”Att erbjuda hostingtjänster är inget nytt för oss – men det är sedan vi lanserat det som ett flexibelt arbetssätt till en fast månadskostnad som det tagit fart”, förklarar Jan Boqvist som är VD på Infogram System AB i Kristinehamn.

Under 2009 har Infogram fått många nya kunder – och det ser ljust ut även inför 2010, enligt Jan Boqvist som betonar vikten av att göra det enkelt och begripligt för kunderna:

”Vi har levererat driftsäkra IT-lösningar till små och medelstora företag över hela landet sedan 1987 – först som UNIX-system men numera mest Windows-baserade lösningar till kunder med nya krav på sina IT-leverantörer”.

Idag saknar kunderna egna IT-avdelningar – och de vill ha enkla och begripliga lösningar utan att behöva fördjupa sig i ”tekniksnack”.

”Därför lanserade vi konceptet Lätta Kontor som beskriver vad tjänsten i praktiken innebär – en driftsäker och kostnadseffektiv hostingtjänst där kunden helt slipper det egna underhållet på datorer och annan IT-utrustning”, berättar Jan Boqvist.

Konceptet ger på köpet ett mycket modernt och flexibelt arbetssätt där användaren alltid kan komma åt sin e-post, kalender och sina dokument – oavsett varifrån man arbetar. Lätta Kontor erbjuds till en fast månadskostnad som förenklar budgetering och uppföljning av företagets verkliga IT-kostnader.

Infogram har sedan tidigare många kunder bland redovisnings- och revisionsbyråer över hela landet. ”Där är vi nischade och starka – men med Lätta Kontor breddar vi oss nu även till andra branscher som byggföretag som behöver mobila kontor och företagshälsovården som står inför stora IT-utmaningar”, förklarar Jan Boqvist.

Infogram svarar för egen drift av sina hostingtjänster i lokaler som företaget flyttade till i somras. ”De nya lokalerna på gamla regementsområdet i Kristinehamn ger oss en säkrare miljö för vår serverhall samtidigt som vi får möjlighet till expansion och tillgång till bekväma och välutrustade konferenslokaler”, berättar Jan Boqvist.