”IT är idag den mest effektiva vägen för angripare att skaffa sig marknadsmässiga fördelar genom att stjäla information – därför behöver vi agera kraftfullt för att skydda vår industri”, sade Stefan Larsson – VD på Bitsec – när han talade på senaste klusterlunchen.

Ämnet på senaste klusterlunchen uppmärksammades av bland annat NWT

”Svenska företag är högintressanta mål för industrispionage – och de som stjäl information för sin egen industri är kvalificerade statsledda aktörer”, fortsatte Stefan Larsson. ”Inom framför allt näringslivet har vi att förlita oss på organisationens egen förmåga att skydda vår information – vi måste helt enkelt blir mycket mer observanta och misstänksamma”.

Fredagens klusterlunch lockade ett 50-tal deltagare och arrangerades av Compare och The Paper Province.

Stefan Larsson är VD på Bitsec som är ett svenskt konsultföretag med inriktning på teknik och analys inom informations- och IT-säkerhet. Bitsec har kontor i Karlstad och är ett Compare-företag.

Tisdag 18 mars arrangerar Compare och Bitsec ett heldagsseminarium i Karlstad om företags- och industrispionage mot nordiska företag. Föredragshållare är säkerhetsexperter med erfarenheter från bland annat kontraspionaget vid säkerhetspolisen, militära säkerhetstjänsten och polisens underrättelseenhet.

Bitsec
Våxnäsgatan 10
65340, Karlstad

+46 (0)84 11 90 10

info@bitsec.se

http://www.bitsec.se/