Pressrelease ÅF – 2017-01-31 

Styrelsen i ÅF har utsett Jonas Gustavsson till ny VD och koncernchef. Jonas tillträder senast den 1 augusti och ersätter Jonas Wiström som efter 15 framgångsrika år har begärt att få lämna sin position.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Jonas Gustavsson som ny VD och koncernchef, säger styrelseordförande Anders Narvinger. Han är en kompetent ledare och har i sin position som chef för Sandvik Machining Solutions visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en komplex, innovationsdriven verksamhet. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Jonas Wiström byggt upp och leda ÅF till nya framgångar.

Jonas Gustavsson har varit chef för Sandvik Machining Solutions sedan 2013 och har dessförinnan haft olika ledande positioner inom Sandvik sedan 2008. Han var Vice President Operations i Rotax 2002-2007 och hade olika ledande positioner inom Bombardier 1997-2002 och på ABB 1995-1997. Han är svensk medborgare, född 1967, och utbildad civilingenjör. 

– Jag är hedrad över att få ta över som VD efter Jonas Wiström och att få leda ett företag med så stark kompetens och innovationskraft, säger Jonas Gustavsson. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med ÅFs medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och skapa innovativa och hållbara lösningar.

Jonas Wiström kommer att lämna sin post som VD i samband med att ny VD tillträder.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss