När vi träffar honom är han nyligen hemkommen från en konferens i San Fransisco där han var key-note speaker för IT-bolag i Silicon Valley som vill öka mångfalden i sina bolag. Detta eftersom de ser det som en viktig konkurrensfördel i det tuffa racet kring att locka framtidens främsta talanger. Och intresset för att komma och lyssna på Lars var stort. Inbjudna var ledningsgrupperna från ÅF, Sogeti, CGI och Tieto, medfinansiärer i Genius in ICT,  samt styrelsen för Compare.

–  För oss på Tieto är mångfald och jämställdhet affärskritiskt. Detta arbete är en viktig del av vår strävan om att framtidssäkra vår verksamhet men också de tjänster och lösningar vi levererar till våra kunder, säger Mikael Nordlander, Platschef Tieto Karlstad.

Utgå ifrån vårt eget agerande
Både som konsult och anställd inom bla Apple, Bonniers och Eventum har Lars haft positioner som VD, marknads- och försäljningschef och personalchef. Under föreläsningen delade han med sig av sina egna erfarenheter och upplevelser kring ämnet och menade på att saker som vi säger och hur vi uttrycker oss, sitter så djupt rotat att vi många gånger gör det omedvetet. Därför är det viktigt att vi utgår från oss själva och agerar när vi hör och ser saker, och att båda könen måste samarbeta kring de här frågorna. Vi kan ha hur mycket dokument och policys som helst men i slutändan kommer det alltid ner till mig själv menar Lars – hur agerar jag? Och hur pratar jag om kvinnor när de inte är med?

Hitta nya vägar för att attrahera fler kvinnor 
Syftet med Genius in ICT är att skapa en större medvetenhet hos ICT-företagen i Värmland kring jämlik rekrytering, säkerställa en jämställd kompetensförsörjning och öka rekryteringsunderlaget för företagen. 

–  För att möta de krav som ställs i samhället utifrån digitalisering är det av oerhörd stor vikt att vi lyckas i den här frågan. Ojämställdheten är hämmande för sektorn och gör det svårare att hitta kompetens. Därför är det viktigt att vi hittar nya vägar för att attrahera fler kvinnor som vill jobba i branschen, säger Magnus Bårdén, VD Compare.

Lars menar att med mixade grupper blir det roligare i möten, det skapas nya idéer och det påverkar sjukfrånvaron, för att ta några exempel. Att definiera jämställdhet på företaget, vikten av att ledningen är med och att det genomsyrar hela arbetet på företaget var några av de punkter vi fick med oss för att lyckas med en jämlik arbetsplats.

Läs mer om Genius in ICT här

 

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!