IT-driftleverantören IT-mästaren förvärvar Stockholmsbaserade konkurrenten Tranero. IT-mästaren fortsätter växa och Traneros verksamhet går upp i IT-mästaren.

Tranero har 10-talet anställda i Stockholm, samt större delen av sin kundbas i samma stad. Bolaget omsätter ca 11 miljoner. Traneros huvudsaklig verksamhet är IT-drift och molntjänster. Bolaget är mycket lönsamt och har en lång rad intressanta medelstora kunder, samt inte minst mycket kompetent teknisk personal.

Att Tranero säljer sin verksamhet hänger ihop med den utveckling som sker på marknaden. För att kunna leverera mer komplexa outsourcade IT-drifttjänster krävs volym. Organisatorisk volym, ekonomisk volym, marknadsmässig volym, och teknisk volym.

Mindre och medelstora kunder köper i dag IT-drift som outsourcade tjänster. Mobilitet och möjlighet att snabbt kunna förändra sin IT-miljö är sedan några år vad kunder förväntar sig av IT-driftlösningar. Det brukar kallas molntjänster, outsourcing av IT-drift, managed services, private cloud etc. Oavsett etikett krävs ett delvis annorlunda sätt att leverera IT-drift än för några år sedan. Både Tranero och IT-mästaren delar denna bild och vi känner att vi passar tillsammans.

IT-mästaren å sin sida har ett stort behov av fler tekniker i Stockholm. Majoriteten av IT-mästarens kunder finns i Stockholmsregionen och genom förvärvet av Tranero växer IT-mästarens Stockholmskontor likväl som kundbasen.

IT-mästaren är efter förvärvet 56 anställda och beräknas omsätta ca 70 miljoner kronor är 2015. IT-mästaren säljer outsourcade IT-drifttjänster och datakommunikationstjänster till verksamheter med ca 20 till 1000 IT-användare. Verksamheten bedrivs från kontor och drifthallar i Örebro, Stockholm och Karlstad.

Visolit (gamla IT-Mästaren)
Våxnäsgatan 10
65340, Karlstad

+46 (0)54 18 70 00

rickard.miller@itmastaren.se

https://www.itmastaren.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!