Under terminens sista SNITS-lunch gav Caj Rollny och Claes Dyrman från iBiz Solutions en intressant bild av vägen till framgång som IT-konsult. Närmare 70 IT- studenter var på plats på Karlstads universitet för att lyssna på vad som krävs, hur resan dit kan se ut för en nyutexaminerad student och om de möjligheter som iBiz Academy erbjuder.

iBiz Solutions är ett IT-konsultbolag specialiserat inom systemintegration på Microsoft plattformar. De senaste fem åren har de utnämnts till Superföretag och är Gold Partner till Microsoft inom Application Integration och Cloud Platform.

– Samarbetet ger oss många nya intressanta uppdrag och har starkt bidragit till vår positiva tillväxt, säger Claes. Vi har gått från att vara en liten verksamhet på 5 anställda till dagens mer än 50 anställda.

Idag finns iBiz Solutions på fyra olika platser i Sverige, med huvudkontor i Karlstad. Bland deras kunder finns bland annat Sandvik, Forex Bank, Scandic Hotels, Gina Tricot och Caverion.

Attraktiv arbetsgivare
En viktig del för att fortsätta växa är att personalen trivs på jobbet. Att de utvecklas och får en ökad bredd inom området och därmed hitta en bra karriärutveckling.

– Vi förblir en fortsatt attraktiv arbetsgivare genom att aktivt erbjuda intressanta uppdrag, härliga kollegor och att vi har kul på jobbet, säger Caj.

Varumärkesarbete och en positiv kultur
För att bli mer kända hos sina kunder har iBiz Solutions bl.a. jobbat med sitt varumärke. Och menar att det också är en stark anledning till att de vuxit.

– Vår vision är väldigt viktig för oss. Den handlar om att vi ska vara föredömet inom systemintegration på Microsoft plattformar i Sverige och Norge, säger Claes. När någon annan pratar om systemintegration vill vi vara i den positionen att vi med Microsoft teknik byggt lösningar som det talas om i branschen. Men även att vi är någon som man lyssnar på och som bjuder på sin kunskap och är aktiva i olika nätverk. Linkedin är tex ett viktigt nätverk för oss.

Minst lika viktigt är också kundnärvaro och att jobba tillsammans i teamen på kontoret.

– Om du inte etablerar en god personlig relation med kunden så är det väldigt lätt för kunden att byta ut dig, säger Caj. Det förutsätter kontinuerlig fysisk närvaro hos kund. Men för att vi som specialister ska kunna göra ett optimalt jobb krävs det även att vi jobbar tillsammans i våra team. Att vi är ett team som kan bidra och utveckla kundernas verksamhet är ett av skälen till vår positiva kultur.

iBiz Academy – skola för nya medarbetare
Caj och Claes menar att det är svårt att plugga sig till det som iBiz gör. Därför har de ett utbildningsprogram för juniora konsulter och nyutexaminerade som under sex månader får en provanställning med fast lön och semester.

– iBiz Academy består av ett team som får allt stöd de behöver för att utvecklas som konsulter. De får möta intressanta människor som berättar vad som förväntas i rollen, delta i projektarbete och i andra mycket omtyckta aktiviteter, avslutar Caj, som uppmanar eleverna på plats att redan nu anmäla sitt intresse inför årets omgång!

SNITS ger studenter en bra start i karriären
SNITS ordnar studiebesök, gästföreläsningar, frukostmöten, mentorsverksamhet, praktikplatser och examensarbeten för IT-studenterna vid Karlstads universitet.

Läs mer om SNITS här