Kanske har du lyssnat på någon av Fredriks inspirationsföreläsningar om digitalisering det senaste året, hört honom i en spelning på stan eller sett honom swisha förbi i skidbacken? Sedan den 1 oktober arbetar han heltid som Digital affärsutvecklare på Compare och kommer att vara delaktig och synlig i en rad olika saker vi har på gång. Nedan bekantar vi oss närmare med honom och hör vad han ser fram emot mest i sitt kommande arbete på Compare.

Hej Fredrik, vem är du?

Det är ett år sedan nu som jag fick jag min diagnos – jag är och har alltid varit nyfiken på att testa och prova nya saker, speciellt sånt som man tror att man inte kan. Har du varit och lyssnat på någon av mina senaste föreläsningar så har du säkert hört mitt favoritcitat från Pippi Långstrump ”Det har jag inte provat tidigare så det klarar jag helt säkert”.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har jobbat inom IT-branschen sedan 2006 både lokalt och nationellt, bla med Apple i 15 år i olika konstellationer. Det senaste året har jag inspirerat unga idébärare i Värmland att våga starta företag med fokus på digitalisering inom projektet Ung Digital Idé. Som vi redan nu börjar se faktiska resultat av då tre av dem senast i förra veckan vann varsitt aktiebolag från AB Värmland, vilket såklart är jätteroligt!

Vad kommer du att arbeta med på Compare?

Nu kommer jag att slutföra och utvärdera projektet Ung Digital Idé. Jag kommer att driva utvecklingen av den digitala matchningstjänsten som ska inspirerar små- och medelstora företag till bättre lösningar genom digitalisering. Jag är även nybliven projektledare i vårt jämställdhetsprojekt Genius in ICT. Jämställdhet och alla människors lika värde har jag haft med mig hela livet. Jag ser det som en självklarhet att min dotter lika väl som min son ska ha samma förutsättningar att få göra det de helst vill.

Jag kommer att fokusera på att träffa så många intressenter som det bara går för att ta reda på vilka utmaningar de ser framför sig och hur vi på Compare på bästa sätt kan stödja det.

Vad ser du fram emot i arbetet på Compare?

Det är mycket jag ser fram emot! Compare är inne i en stor resa, digitaliseringen är ett begrepp som folk vill börja ta tag i nu. Tillsammans med ett fantastiskt nätverk av människor ser jag fram emot att vara med och påverka riktningen för vad vi faktiskt kan göra. Att få möjlighet att visa vad som är möjligt idag som inte tidigare varit det – nu är tekniken på plats!

Jag lockas av att få Värmland att växa och då måste vi hjälpa små- och medelstora företag i hur man på bästa sätt kan tillvarata digitaliseringens möjligheter och hjälpa dem att bli bättre beställare mot våra intressenter. Jag ser fram emot att hjälpa företagen att förstå vad de behöver och hitta nya möjligheter att skapa nya affärer.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då är jag med min familj, våra två barn och spelar trummor i massa olika band och projekt.  Det finns många likheter med musiken och mitt jobb på Compare – att få gruppen att fungera tillsammans, våga ta beslut och testa nya saker. Jag längtar dessutom alltid efter att snön ska komma så jag kan börja åka slalom.

Hur når man dig?

Via fredrik.lindholm@compare.se, på telefon 0707-33 39 23, på plats på vårt kontor på Karlstad Innovation Park eller via Facebook och LinkedIn.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss