Funktion stod i fokus när Atea bjöd in till årets upplaga av IT-arenan på Karlstad konferenscenter. Med rekordmånga nyfikna besökare intresserade av trender, smarta tekniska it-lösningar och på jakt efter inspiration till sin it-vardag varvades keynotes, seminarier och rundabordspass där idéer och erfarenheter delades mellan it-chefer och pedagoger från både kommun och företag. 

”Det här är verkligen årets höjdpunkt”, säger Peter Engman, platschef på Atea i Karlstad. ”Det är en fantastisk interaktion och ett erfarenhetsutbyte som pågår hela dagen, där alla verkligen bidrar. Framför allt märks detta på de mindre seminarierna, där det märks hur mycket besökarna har behov av att dela erfarenheter med varandra”.

Atea IT-arena vänder sig till hela it-organisationen, från tekniker till it-chef. Fokusområdena under årets IT-Arena var Automatisera din it, Mobil it-arbetsplats, it som tjänst och Samarbeta digitalt. Ett snart institutionaliserat event runt om i Sverige och som Atea försöker anpassa efter kundernas utmaningar. 

Tydligt för i år var att det handlar mer och mer om funktion och tjänster. Produkterna finns där, men det handlar som bekant om att utnyttja dem på rätt sätt. Något Peter Engman märker både bland kunder och övriga deltagare. 

”Det är tydligt att fokus kommer fortsätta ligga här även under nästa år. Allt fler it-verksamheter lägger bort delar av sina tjänster utan att  övriga medarbetare i verksamheten märker det. Den utvecklingen kommer definitivt att fortsätta och är en naturlig del av utvecklingen av it. 

Men det bästa med dagen tycker han är kundtalarna.

”Kunderna och deras engagemang och vilja att dela med sig av sina erfarenheter är en förutsättning för att IT-arenan ska kunna fortsätta. I år drog Peter Olsson från Karlstad kommun störst publik när han pratade om hur man kvalitetssäkrar it-leverensen. Nästa år ser jag fram emot fler kundtalare!”

Peter Engman

Platschef

Atea
Säterivägen 18
65341, Karlstad

+46 (0)54 19 61 00

peter.engman@atea.se

http://www.atea.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!