2017 kan bli ditt år. Sitter du och ruvar på en affärsidé kan den bli verklighet genom att ansöka till AB Värmlands tävling. Förra året var det fyra lyckliga vinnare inom olika branscher som vann varsitt aktiebolag samt ett års fri administration från PwC, och det mycket betydelsefulla mentorsstödet från grundentreprenörerna i AB Värmland. 

AB Värmland är ett entreprenörsdrivet initiativ. En tävling med syfte att få fram och utveckla människor med entreprenörsanda, ideèr, passion och mod för att skapa morgondagens värmländska företag och sätta extra fart på tillväxten i Värmland.

– Vi vet att det finns många där ute som sitter och ruvar på intressanta affärsidéer och vi vill gärna vara med och göra skillnad för dessa människor. Förra året fick vi närmare 40 inlämnade företagsidéer och vi hoppas på ännu fler i år, säger Helena Wiktelius, projektledare AB Värmland och en av grundentreprenörerna.

Framtidstro och företagaranda i Värmland
De bästa bidragen belönas med ett aktiebolag laddat med 50 000 kr i eget kapital. De tävlande får inte bara möjligheten att bli en framgångsrik företagare, de blir även en del i en positiv process som skapar ytterligare framtidstro och företagaranda i Värmland.

Årets ansökan för att lämna in sin idé har öppnat. Under september kommer juryn att välja ut de sex intressantaste företagsidéerna till en slutpitch.

– Vi vill träffa personen/personerna bakom företagsidéerna då det är just människorna bakom, deras driv och engagemang som avgör om idén kommer att lyckas, säger Helena.

Vinnarna koras i oktober 2017 av en jury bestående av AB Värmlands grundentreprenörer.

 Läs mer om AB Värmland och ansök här