Under hösten har HSB Värmland samarbetat med Compare-företaget RedPoodle. Deras tjänst FielDo ska bland annat effektivisera hantverkarnas administrativa arbete ute på arbetsfältet. Anpassningsarbetet har pågått i ett par månader och sedan början av november använder de tjänsten i skarpt läge.

En av de bästa ingredienserna i en lyckad affär är att möta ett uttalat behov, allra helst ett behov som kunden själv redan söker en lösning på. Det var ungefär så det gick till när RedPoodle kontaktade HSB Värmland för att presentera sin molnbaserade tjänst FielDo.

Jonas Larsson, arbetsledare för VVS-avdelningen på HSB Värmland, gick till sin chef i slutet på sommaren för att lägga fram ett antal behov som han hade identifierat för sin avdelning.

– Vi behövde hitta ett bättre sätt för hantverkarna att registrera sin arbetstid och beställa material, gärna på ett sätt så att jag som arbetsledare kunde få en bättre översikt över projektens gång, berättar Jonas Larsson.

Inte långt efter det samtalet ringde Marwan Semaan, VD för RedPoodle, ett spontant samtal till HSB Värmland. Han ville presentera sin produkt FielDo, en molnbaserad tjänst som är tänkt att underlätta för företag inom bygg- och hantverkarbranschen. Utan att veta om det satte Marwan Semaan sin presentation mitt i prick och det dröjde inte länge förrän han fick göra ännu en presentation för Jonas Larsson.

– Jag visade upp FielDo och de blev väldigt glada. Det är en mycket stor kund och de hade flera krav som vi kunde möta. Vi har sett till att vara lyhörda och lyssna till de behov de haft, berättar Marwan Semaan.

FielDo är en molnbaserad tjänst som ska effektivisera hantverkarnas administrativa arbete ute hos kunden. Genom en applikation i sina mobiltelefoner kan de registrera sina arbetstimmar, sina resekostnader och göra beställningar av material direkt på plats. Dessutom får arbetsledaren en överblick över alla pågående projekt och kan till och med automatisera delar av faktureringsprocessen.

Genom en applikation i sina mobiltelefoner kan hantverkarna registrera sina arbetstimmar, resekostnader och göra beställningar av material direkt på plats. Foto:Michael Nilsson 

Sex personer provar tjänsten

Under hösten har Jonas Larsson tillsammans med fem av sina kollegor testat FielDo och Redpoodle har vidareutvecklat tjänsten ytterligare för HSB:s behov och olika datasystem. Genom möten och ibland enkla telefonsamtal har applikationen steg för steg blivit redo att användas i skarpt läge.

– Just nu är vi sex personer som använder FielDo. Jag som arbetsledare kör via datorn och hantverkarna ute på fältet använder sina telefoner, berättar Jonas Larsson. Med FielDo kan han se precis hur mycket tid som lagts på varje projekt, vilka material som krävs och till och med hur många procent av varje projekt som är färdigt. I skrivande stund är det VVS-avdelningen på HSB Värmland som arbetar med FielDo och om allt går som det ska ansluter fler avdelningar sig till tjänsten.

– Det har fungerat klockrent! Några småbuggar har vi upptäckt, men det får man räkna med när tjänsten fortfarande är under utveckling, säger Jonas Larsson.

Teamet bakom RedPoodle, Marwan Semaan, Niclas Eriksson, Arvid Enbom och Per Andersson som har matchat FielDo mot marknaden.

Ett nära samarbete

Både RedPoodle och HSB Värmland har sina kontor placerade i Karlstad. Att ha geografiskt närliggande kunder har flera fördelar enligt Niclas Eriksson, marknadschef på RedPoodle.

– Det går lätt att boka möten, vi kan träffas personligen och sitta ner tillsammans. Ibland har vi vår programmerare med oss och då har vi kunnat göra ändringar i applikationen direkt under mötet. Närheten gör att det inte blir någon lång process och det har varit vår styrka.

Sedan början av november har Jonas Larsson och hans kollegor på VVS-avdelningen gått över till att fullständigt administrera sina projekt via FielDo. Den molnbaserade tjänsten är därmed ute i skarpt läge och Niclas Eriksson berättar att många andra aktörer visat sitt intresse för tjänsten. Av allt att döma kommer det blåsa medvind framöver för medarbetarna på RedPoodle.

Text: Michael Nilsson

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss