I december 2016 lanserade Eskilstuna kommun en ny externwebb med uppdaterad layout och med mindre än hälften så många sidor som på den tidigare webben. Förutom att det nu är enklare för besökarna att hitta rätt information så sparar kommunen cirka 750 000 kronor om året eftersom plattformen SiteVision effektiviserar så väl drift och utveckling, som redaktionellt arbete. 

Utmaningen
Eskilstuna.se innehöll många tusen webbsidor och det allra viktigaste var att kunna flytta över informationen på ett smidigt sätt. Utmaningen för Soleil, som utvecklade webbplatsen, var att hitta en teknisk lösning för att migrera alla de sidor som skulle flyttas över från den befintliga plattformen till den nya i SiteVision Cloud. Tiden var knapp då lanseringen skulle ske om tre och en halv månad och alla redaktörer dessutom skulle hinna utbildas.

Uppdraget
Soleil fick i uppdrag att utveckla en ny webbplats med uppdaterad design, implementera och bygga sidmallar i Sitevision, samt migrera över så mycket av informationen som möjligt från den befintliga webbplatsen i EPiServer 6. I uppdraget ingick även att hålla utbildningar i webbpubliceringsverktyget med cirka 270 redaktörer, vilket är Soleils största utbildningsinsats hittills.

Lösningen
Soleil utvecklade en ny applikation för att exportera ut informationen från den gamla plattformen till den nya.

 – Med hjälp av applikationen exporterade vi alla sidor från den gamla webbplatsen och skapade sidmallar till den nya. Det var en stor utmaning då ingen någonsin hade gjort en sådan migrering tidigare, förklarar Fredrik Stodne, projektledare på Soleil. 

Resultatet
På rekordtiden tre och en halv månad byggde Soleil en ny webbplats och Eskilstuna kommun bytte publiceringsverktyg från EPiServer till SiteVision. De har nu en ny externwebb med ett uppdaterat utseende och användarvänligt innehåll. Eftersom en stor del av informationen kunde migreras på teknisk väg behövde redaktörerna bara finjustera och komplettera vissa sidor efteråt.

– Ambitionen var att det skulle bli enklare att hitta rätt på webben. Vi la därför mycket energi på att ta bort onödig information. Det var också avgörande med en effektiv lösning på migreringen så att vi kunde slippa föra över all information själva. Soleils tillgänglighet, tekniska kompetens och proaktiva förhållningssätt var viktiga framgångsfaktorer i projektet, berättar Robert Lifvergren, webbredaktör, Eskilstuna kommun.

Läs mer här

Soleil
Drottninggatan 21
65225, Karlstad

+46 (0)73 370 06 92

info@soleilit.se

http://www.soleilit.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!