Nya kontorslokaler i Karlstad, nytt kontor i Stockholm, nya kunder och allt fler norska uppdrag som ”tas hem” till Karlstad. Det går bra för Elvenite som rekryterar både nyutexaminerade och erfarna konsulter.

Elvenite levererar kvalificerade konsulttjänster i ”gränslandet mellan verksamhetsutveckling och IT” med inriktning på affärssystem. ”Vi jobbar med flera kända varumärken inom bland annat livsmedel och dagligvaror – och vi har kunder i både Sverige och Norge”, berättar Johan Gotting som är VD på Elvenite.

Han var med och startade Elvenite 2007 – då med fyra anställda i Karlstad. Idag har företaget 16 anställda på två kontor – och tillväxten fortsätter. ”Vi växer med våra kunder – dels med våra befintliga; dels på nya marknader och med nya kunder”, förklarar Johan Gotting.

Han ser stora möjligheter att expandera ännu mer på den norska marknaden – och att det kan skapa fler arbetstillfällen i Karlstad. ”Vi har redan idag flera stora kunder i Norge som Kavli, Marine Harvest och Norgesmøllene. En betydande del av vår omsättning kommer från våra norska kunduppdrag – och merparten av våra norska uppdrag kan vi utföra här på kontoret i Karlstad”.

I början av sommaren flyttade Elvenite in i nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i ett nyproducerat kontorshus i centrala Karlstad på Herrgårdsgatan 6B. ”Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och stärka vårt varumärke – därför behövde vi nya kontorslokaler”, förklarar Johan Gotting.

Samtidigt är Elvenite ett projektföretag med stora behov av flexibla möteslokaler. ”Här finns det vi behöver – skön och kreativ mötesplats för kunder och samarbetspartners – med möjlighet att växa vidare lokalmässigt”, säger han och visar runt i kontoret på två våningsplan med utsikt över Domkyrkan.

I maj etablerade Elvenite verksamhet i Stockholm genom att öppna eget kontor i Kista med två konsulter – Phil Hurst och Henrik Allert (bilden). ”Vi har sedan tidigare fler kunder i Stockholm och som ett led i vår framtida tillväxtambition stäker vi vår närvaro i östra Sverige genom det nya kontoret som ligger i Electrumhuset i hjärtat av Kista”, förklarar Johan Gotting.

Elvenite är partner till bland annat Lawson, MindTouch och QlikView med system och verktyg som det är stor efterfrågan på just nu. ”Att vi har både djupt verksamhetskunnande och kompetens inom dessa områden har gett oss flera affärer under den senaste tiden – bland annat med Nextjet och Kavli Group”, förklarar Johan Gotting.

För ett tillväxtföretag som Elvenite är rekrytering en hjärtefråga. ”Vi har de senaste åren rekryterat flera nyutexaminerade studenter från Karlstads universitet”, berättar Johan Gotting. ”Vi har lyckats hitta talanger som kompenserat bristande erfarenhet med den attityd och driv som krävs för att som konsulter jobba med krävande kunder och utmanande uppdrag”.

Elvenite
Tynäsgatan 10
65216, Karlstad

+46(0) 54- 15 01 15

info@elvenite.se

https://elvenite.se/