I en tävling där de nominerade bolagen egentligen gör oss alla till vinnare lockade Elvenite flest sympatisörer. I en mycket jämn omröstning engagerade sig nära 200 personer i att rösta fram sin favorit till innovationspriset.

Dataanalys som ger sundare livsmedelsindustri

Genom att analysera data och effektivisera processer bidrar Elvenite till en sundare livsmedelsindustri. Det har bland annat resulterat i att deras kunder har kunnat minska användningen av bekämpningsmedel på åkrarna, liksom att motverka matsvinnet för slutprodukten. Elvenite visar också hur data och digital teknik, bokstavligt talat, har blivit en vital del av vår näringskedja.

– Fantastiskt roligt! Vi är nyfikna och har förmånen att jobba nära människor med stor domänkunskap, sa Agnes Lindell, när Elvenite mottog priset under galakvällen.


Anna Skärdin, Ingrid Ivars, Agnes Lindell och Fredrik Johansson på röda mattan efter prisutdelningen på Karlstad CCC.

 

Syftet med Compares Innovationspris är att lyfta fram organisationer som i sitt arbete samverkar för att uppnå ett smart och hållbart samhälle med hjälp av tech och digitalisering.

Samtliga nominerade bolag visar också på bästa sätt att innovation inte är något som sker i slutna rum – utan först när tjänster och produkter bidrar till en förändring. Vilket lika tydligt illustreras av de övriga finalisterna: Vestres hållbara stadsmöbler, som skapar mötesplatser för miljoner människor, och Bowters solenergidrivna elbåtar, som erbjuder en mer tillgänglig, uppkopplad och klimatsmart sjöturism.

Innovation som gör avtryck i samhället

– Det handlar om att skapa nya möjligheter för att lösa hållbarhetsutmaningar genom innovativa produkter och tjänster som verkligen gör ett avtryck i samhället. Det tycker vi att våra tre finalister tydliggör på ett fantastiskt sätt, säger Ingrid Ivars, Digital Transformation Manager på Compare.

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss