Sogeti var värd för ytterligare en välbesökt Snitslunch på Karlstads universitet. Drygt 80 IT-studenter fick bland annat lyssna till några av Sogetis experter prata om effektiv apputveckling och verktyget Xamarin.


Bilden: Claes Barthelson (ex-jobbare), Per Johansson och Robert Åhs (konsulter på Sogeti).

Vårt mobila användande är idag uppdelat på ett antal olika plattformar och därefter behöver även utvecklingen anpassas. De flesta beställare väljer oftast att stödja minst tre plattformar, iOS, Android och Windows phone. Under SNITS-lunchen berättade Per Johansson och Robert Åhs från Sogeti om verktyget Xamarin – ett ramverk för att utveckla och anpassa appar för flera plattformar (Cross Platform Development Software).

”En fördel med Xamarin är att det erbjuder möjligheten att utveckla både plattformsgemensamt och samtidigt specialskriva kod enbart för en plattform”, berättade Robert Åhs, utvecklare på Sogeti. Många andra, liknande verktyg tillåter endast att man utvecklar gemensamt.

”När man utvecklar är det viktigt att hela tiden fokusera på värdeskapandet för kunden, att i varje steg av utvecklingen prioritera och fokusera”, berättade Mikael Glavenius, konsultchef på Sogeti. ”Det finns lägen då ett projekt avbryts innan planerat, på grund av exempelvis budgetförändringar, och har man då kontinuerligt fokuserat utvecklingen på det som tillför mest värde så har man fått mest valuta för pengarna”.

Claes Barthelsson, ex-jobbare på Sogeti har använt Xamarin för att utveckla Paddelappen. Under lunchen berättade han om appen samt om sina erfarenheter av Xamarin.

………….

Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I deras heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster. IT-specialisttjänster, utvecklings-, integrations-, och migreringsprojekt, testning, systemförvaltning samt Rightstore-tjänster. Sogeti har cirka 20.000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1.150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor.

………….

SNITS (Samverkan Näringsliv och IT-studenter) är en samverkansgrupp kring IT-utbildningarna vid Karlstads universitet.SNITS ordnar studiebesök, gästföreläsningar, frukostmöten, mentorsverksamhet, praktikplatser och examensarbeten för IT-studenterna vid universitet.

SNITS-gruppen består av 11 Compare-företag – CGI, Elvenite, Evry, iBiz Solutions, Ninetech, Prevas, Sogeti, Stamford, Tieto, XLENT och ÅF. Karlstads universitet representeras av avdelningarna för Informatik och Datavetenskap samt IT-studenternas förening LINDA.

Sogeti
Norra Klaragatan 18
65119, Karlstad

+46 (0)8 536 820 00

http://www.sogeti.se/