Ingen har väl undgått den nya förordning som tillfälligt stoppar event med fler än 500 deltagare. Dessutom uppmanas alla som känner sig sjuka att undvika att gå till jobbet, vilket det normalt fuskas en hel del med. Enligt Arbetsmiljöverkets senaste statistik går sju av tio svenskar någon gång till jobbet årligen, trots att man utifrån sin egen bedömning anser att man varit sjuk och borde ha låtit bli.

Compare tillämpar principen ”Digital First” i alla sammanhang där det är möjligt. För de flesta arbetsmöten är det en självklarhet att kunna medverka digitalt, exempelvis via Microsoft Teams, även i tider utan restriktioner.

– Det handlar om en utveckling som ändå kommer att bli nödvändig, både resursmässigt och av miljöskäl. Genom att alltid tänka digitalt är man dessutom bättre rustad för att verka på en internationell marknad, säger Lina Svensberg, processledare för entreprenörskap och kommersialisering på Compare.

Livesändningar har ökat intresse

Även för de flesta event finns möjligheten till digital närvaro. Exempelvis kunde man följa veckans TechTalk, som anordnades på Karlstad Innovation Park via livestreamning, vilket gäller alla säsongens TechTalks. Detsamma gäller Compare-lunchen 27 mars, där Livia Holm berättar om den digitala vårdcentralen KRYs resa.

– Det mänskliga mötet är alltid viktigt, men digitala verktyg möjliggör större flexibilitet och hållbarhet där det är lämpligt. Nu får vi en naturlig lärotid för att använda den här tekniken fullt ut, säger Sandra Dalåsen, eventkoordinator på Compare.

– Dessutom har vi redan nu märkt av att intresset för TechTalk ökat i och med att eventet streamas. Det ger också en möjlighet att nå utanför Värmland med vårt innehåll.

Flera samarbetspartner jobbar på liknande sätt. Compares planerade medlemsresa till Oslo 18 mars ställs in, då eventet Big Data Day flyttats till juni in på grund av restriktioner om större folksamlingar i Norge. Arrangören Xplorico genomför ändå ett livestreamat event med utvalda talare, bland andra Lina Svensberg, på det ordinarie datumet.

Flexibilitet gör arbetsgivare attraktiva

Och även om Coronaviruset så klart ställer frågan på sin spets har utvecklingen mot en mer mobil arbetsmarknad redan kommit relativt långt. I Compares kompetensrapport Digital Revolt finns statistik som visar hur ökad flexibilitet kan göra att en arbetsgivare mer attraktiv. I LinkedIns undersökning Global Talent Trends 2019 svarade 85 procent av de som tillfrågats i norra Europa att de tror att flexibilitet, möjligheten att kunna jobba varifrån och när man vill, kommer att vara extremt viktigt för arbetsgivare som vill lyckas i sina rekryteringar. Enligt LinkedIns statistik hade också antalet platsannonser där arbetsgivaren tryckt på att man är en flexibel arbetsplats ökat med 78 procent sedan 2016.

  • Vill du veta ännu mer om hur vi kan göra fysiska möten digitala?
  • Håll utkik efter kommande avsnitt i Be Digital-podden.

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se