Tajmingen för premiärupplagan i mars 2020 blev minst sagt speciell. Det stora Corona-utbrottet kom i princip direkt efter det fysiska eventet i Karlstad. Det år som förflutit tror Kristina Lindroos och Emma Balderud, som skapat Expedition Värmland, gjort att många faktiskt reflekterat kring jobb, boendemiljö och livssituation.

– Jag tror att många har haft tid att omvärdera vad som är viktigt och gett de som funderat på att flytta tid att landa i sitt beslut, säger Kristina Lindroos.

Och även om Corona bromsat rekryteringstakten tror arrangörerna att det också skapat ett uppdämt behov hos företagen.

– Vi märkte det väldigt starkt på det event vi redan arrangerat som är inriktat mot ingenjörer, säger Emma Balderud.

– Det är också viktigt att få in nytt blod i regionen. Om företagen bara rekryterar från varandra riskerar affären att urholkas på sikt, säger Kristina Lindroos.

Livsmiljö som lockar

Idén med Expedition Värmland IT är kort och gott att visa upp länet som en kontrast till livet i storstäderna, även om kandidater från hela landet välkomnas. Mindre tid i köer och mer tid och plats för familjen är kanske de känslomässigt viktigaste argumenten för en flytt, enligt Emma Balderud och Kristina Lindroos.

Samtidigt vill de slå fast att större boende, närhet till natur och möjligen barnvakt inte är det enda som räknas.

– En del kanske är rädda att flytta ifrån Stockholm för att missa något i karriären, men vi vill bestämt hävda motsatsen. Det där är en fördom som jag tror hindrar en del, säger Emma Balderud.


Kristina Lindroos och Emma Balderud tror att många lockas av de mänskliga värdena som Värmland kan erbjuda. Samtidigt tycker de att det är en fördom att en flytt innebär ett stopp för karriären.

Uppslutningen av företag som deltar i årets Expedition Värmland stärker den tesen. Åtta arbetsgivare är redan klara – dubbelt så många som premiärupplagan. Ett av företagen som deltar är Soleil.

– Soleil jobbar med spännande kundprojekt över hela Sverige och har valt att ha sitt kontor i Karlstad. För oss på Soleil är Expedition Värmland en perfekt arena att möta IT-talanger som söker den livskvalitet som kommer med att bo och leva i Värmland, men ändå vill ha ett spännande yrkesliv där man fortsätter att utvecklas, säger Lisa Sundén, HR-ansvarig på Soleil.

Nu pågår arbetet med att hitta de 20 kandidater som ska få möta arbetsgivarna. Intervjuerna kommer att ske digitalt, där IT-talangerna också via en studio får möta gäster som delar med sig av hur det är att arbeta och bo i Värmland.

Kompetensfrågan topprioriterad

Compare är en partner till Expedition Värmland och deltar för att berätta mer om den digitala sektorn och det kompetensbehov som finns i länet.

– För oss är det viktigt att locka spetskompetens och bredda rekryteringsbasen. Kompetensfrågan är topprioriterad av våra medlemsföretag, säger Josephine Schapiro, Process Manager på Compare.

Hon tycker att Värmlands arbetsmarknad har många plusfaktorer. Digital spetskompetens på Karlstads universitet, närheten till den norska marknaden och omställningen till en smart industri är några exempel. Men en utmaning som också följt i spåren av pandemin är att möjligheterna att bo i Karlstad, men ändå jobba för en arbetsgivare i en större stad sannolikt har ökat.

– Jag tror att vi måste möta den utmaningen genom att driva Värmland framåt som region för att få ett ännu mer utvecklat näringsliv. Det handlar om ett gemensamt ansvar för både näringslivet, klusterorganisationer och offentlig sektor, säger Josephine Schapiro.

Arbetsgivarna som deltar: NWT, Atea, Addoceo, CGI, SBAB, Soleil, Aktiv IT och Sogeti.

 

 

Josephine Schapiro

Project Manager

+46 (0)73 026 24 01
josephine.schapiro@compare.se

Mikael Holmgren

Kompetens- och medlemsfrågor

+46 (0)70 354 76 61
mikael.holmgren@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se