Med kunder som National Football League, English Premier League och Esports league jobbar Deluxe Vericom med rörlig bild live/on-demand, livesport, broadcast, video-on-demand och digital cinema –  24 timmar om dygnet  7 dagar i veckan med hela världen som spelrum.

– Vi är ett litet högpresterande team i en otroligt spännande bransch som genomgår en enorm omställning. Detta är framtiden och det växer för varje år, säger Magnus Helander, Streaming Manager & Tech pre-sales på Deluxe Vericom. För cirka ett år sedan lämnade han Stockholm för Karlstad och Deluxe Vericom.

Med kontor över hela världen, huvudkontoret placerat i televisionens och filmindustrins stad Los Angeles, finns Deluxe sedan 2013 även i Karlstad. Idag är de åtta stycken, främst utvecklare och tekniker, och räknar med att utöka sin styrka med ytterligare sex personer redan i början av nästa år. Att hitta rätt typ av kompetens är en av företagets största utmaningar. Vilket också är en av anledningarna till att de nu blivit Compare-företag.

– Vi är en nischbransch i en nischbransch som är väldigt globala och kända i branschen men okända på hemmaplan. Därför behöver vi hamna i ett sammanhang där vi kan skapa förutsättningar för att kunna växa med lokala förmågor och talanger, och där vi kan utbyta kunskap och erfarenhet med andra. Vi ser väldigt många möjligheter framöver, säger Magnus.

Stor efterfrågan på live-sändning av E-sport
Ett konkret exempel som de jobbat med det senaste året, som finns att läsa om i artikeln nedan, är när de blev anlitade av Electronic Sports League (ESL), som förberedde inför deras mästerskap i E-sport i Polen tidigare i år.

”Everyone in the online-video industry knows that esports championships regularly garner millions of views online. Now broadcasters as well have figured that out. As ESL prepared for this year’s Intel Extreme Masters (IEM) World Championship in Katowice, Poland, it had to deal with something new: demand from broadcasters for live video of the event. IEM is a long event, with qualification matches and finals spanning two weeks. Broadcasters across Europe and the Middle East wanted all of it, and they wanted it live.” 

Läs hela artikeln ”With Help From Deluxe Entertainment, ESL Broadcasts Worldwide”

Deluxe Vericom söker Nätverkstekniker med globalt perspektiv

Deluxe Vericom
Regnvindsgatan 17A
65221, Karlstad

+46 (0)707-539985

https://deluxe-bdn.com/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss