Det går bra för Cygate – Nordens ledande systemintegratör inom data-, video- och telekommunikation. Företaget växer geografiskt och finns nu även etablerat i Karlstad.

Sedan Cygate köptes av TeliaSonera 2006 har företaget expanderat kraftigt genom egen tillväxt och uppköp. I dag har Cygate drygt 400 anställda i Sverige på 15 kontor över hela landet. Sedan 2006 har företaget gått från 12 medarbetare regionalt till att i dag ha 176 medarbetare på kontor utanför Stockholm.
 
”Vår strategi är att växa lokalt på orter där vi kan rekrytera rätt personal och har förutsättningar att skapa nya affärer”, enligt företagets VD Bengt Lundgren när han besökte det nya kontoret i Karlstad.

I samband med etableringen i Karlstad har Cygate även blivit intressentföretag i Compare. ”Lokal samverkan är viktigt både för att hitta leverantörspartners liksom för att marknadsföra sig – därför vill vi vara med i Compare”, säger Håkan Lekberg på Cygate i Karlstad. Och han ser Compare Testlab på Sätterstrand som ett lyckat resultat av regional samverkan: ”Ett oberoende testcenter i energisnåla datorhallar ligger helt rätt i tiden”.

Företaget har idag fem anställda på kontoret som ligger i samma fastighet i Karlstad som moderbolaget TeliaSonera – Lagergrens gata 7. ”Det går bra för oss och vi har en bra marknadsposition – därför kommer vi att växa i Karlstad på samma sätt som vi vuxit på andra orter i landet”, hävdar Bengt Lundgren.

Som oberoende systemintegratör skräddarsyr Cygate en plattform som gör det möjligt att hantera kundens totala kommunikation i en och samma lösning. ”Vi erbjuder allt från helhetslösningar till fritt val av tjänster, produkter och lösningar inom IT-infrastruktur med högsta möjliga tillgänglighet och säkerhet”.

Målgruppen är stora och medelstora kunder som lägger ut sin data-, video- och telekommunikation på Cygate – däribland Stockholms Läns Landsting, Swedbank, Skanska, Norsk Hydro, Volkswagen, Systembolaget, Sveriges Television, Huddinge kommun, Försäkringskassan och Region Skåne med flera.

Cygate har sedan tidigare en stor kund i regionen – Värmlands Läns Landsting. ”Med eget kontor i Karlstad blir det lättare för oss att alltid finnas nära kunden”, förklarar Håkan Lekberg och betonar vikten av att ha en lokal partner när det gäller helhetslösningar inom säker IT-infrastruktur.

Cygate har ett nära samarbete med företag som Cisco, Microsoft, EMC, Alcatel-Lucent och andra ledande IT-leverantörer. ”Tillsammans kan vi erbjuda säkra kommunikationslösningar med den främsta teknologin som passar våra kunder bäst”, berättar Bengt Lundgren och tillägger: ”Vi har nyligen utökat vårt avtal med Alcatel-Lucent kring deras telefonilösningar som kompletterar vårt erbjudande inom Unified Communication – och detta ökar vårt behov av lokal närvaro”.

”Initialt arbetar vi här i Karlstad med två inriktningar – dels att öka våra befintliga affärer kring Alcatel-Lucent, dels att få fler lokala kunder med våra Cygate-erbjudanden”, säger Håkan Lekberg.

Cygate är Nordens ledande systemintegratör inom data, video- och telekommunikation med spetskompetens inom nätverk, säkerhet, telefoni/UC, plattform, datalagring, virtualisering och drift. Företaget har totalt drygt 480 medarbetare på 19 kontor i Sverige och Finland.