– Det är inte många företag som hamnar på listan över svenska Superföretag. Att få göra det åtta år i obruten följd är en ordentlig bedrift. Jag är otroligt stolt och tacksam för att vi lyckats med den prestationen. Den här framgången är verkligen medarbetarnas seger och ett solklart styrkebevis, säger Peter Hellgren, vd för Consid.

Det är Veckans Affärer och kreditvärdighetsföretaget Bisnode som tar fram listan över Superföretagen. Listan skiljer sig från liknande listor. Det finns ingen jury eller krav på anmälan, utan sammanställningen bygger på bokslutsinformation från alla svenska aktiebolag. Information som noggrant måste viktas och analyseras för att kunna bli jämförbar. Superföretag blir den som har haft bättre tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering än andra jämförbara företag. Det räcker inte att ha en bra utveckling i ett eller två år. Superföretagen har presterat väldigt bra under varje parameter under fyra års tid.

– Egentligen är kriterierna vi använder så tuffa att inga företag borde komma igenom det nålsögat, säger Per Weidenman, senior analytiker från Bisnode som har varit med och tagit fram konceptet bakom listan, i ett pressmeddelande.

Ytterligare en del som Per Weidenman och hans kollegor tittar på är hur stor del av företagen som utnyttjar extern finansiering. Även här skiljer sig superföretagen från konkurrenterna då de nyttjar den här typen av finansiering i mycket mindre utsträckning än andra bolag.

– Vi kan se att superföretagen gör saker och ting annorlunda än konkurrenterna. Ofta bryter de branschmönstret. Det kan vara allt ifrån att de mäter helt andra parametrar eller arbetar mer systematiskt än konkurrenterna.

Länk till pressmeddelande

Christoffer Nilsson

Kontorsansvarig

070-662 00 20
christoffer.nilsson@consid.se

Consid
Lagergrens gata 2
65226, Karlstad

036-12 02 10

info@consid.se

http://www.consid.se