-Consid har kommit starkt ur pandemin. År 2020 hade vi en tillväxt på 20,3 procent, medan de flesta andra it-företag gick med förlust, eller bara såg en minimal tillväxt. Nu siktar vi på att bli störst i Norge också, säger Peter Hellgren, vd och grundare av Consid.

Liksom många andra områden drabbades it-branschen hårt av pandemin. Flera stora nordiska aktörer visade negativa siffror, medan andra blev uppköpta. Endast ett fåtal växte organiskt under 2020. Consids tillväxt var över 20 procent och företaget fortsätter att expandera. Första kvartalet 2021 var det starkaste hittills, med en omsättning på över 380 miljoner kronor, en ökning med drygt 24 procent jämfört med föregående år. Samtidigt anställdes drygt 130 nya medarbetare och Consid har därmed 1 300 anställda.

Det relativt nyöppnade kontoret i Karlstad har gått särskilt bra. Nyligen vann det ett 70-miljonersavtal med Plikt- och prövningsverket. Avtalet ger cirka 15 nya konsulttjänster i Karlstad.

Kontoret i Karlstad öppnade under 2020, mitt under pandemin. Då var prognosen att etableringen skulle innebära ett 40-tal nya arbetstillfällen i Karlstad de kommande åren. Nu är det snarare ett hundratal medarbetare man räknar med att ha inom de två närmaste åren.

Bland Karlstadskontorets kunder finns flera myndigheter och kommuner i närområdet, bland annat Grums och Kristinehamns kommuner. För en tid sedan landade man ett avtal med Karlstads kommun värt 10 miljoner kronor.

Karlstadskontorets största utmaning just nu är att rekrytera personerna med rätt kompetens.

– I Sverige har vi en bra mix av kunder inom både offentlig sektor och i det privata näringslivet. Det handlar om ungefär hälften var. Vi siktar mot något liknande i Norge. Vi har Sveriges mest nöjda medarbetare och en extremt låg personalomsättning. Våra medarbetare vill stanna eftersom vi skapar en arbetsplats med rätt kultur och filosofi, där varje medarbetare trivs och uppmuntras att engagera sig och entreprenörskap. Det vill vi upprepa i Norge, säger Peter Hellgren, VD för Consid.

Den norska expansionen kommer att stödjas från kontoret i Karlstad. Det handlar framför allt om att kunna erbjuda leveranskapacitet mot Norge. Det kommer att generera ytterligare ett 10-tal arbetstillfällen lokalt i Karlstad.

-Vi har idag upparbetade partnerskap med Compare och Scaaler IoT vad gäller etableringsfrågan, där vi aktivt arbetar tillsammans inom flertalet områden för att stärka oss mellan gränserna vilket gynnar Värmland på många sätt, säger Christoffer Nilsson, kontorsansvarig i Karlstad.

Målsättningen med expansionen i Norge är att ha ett hundratal anställda inom ett år. Företaget har redan över 50 kunder i Norge. Det handlar främst om större företag inom bank och finans, men även inom it och livsmedelsbranschen.

www.consid.no

Christoffer Nilsson

Kontorsansvarig

070-662 00 20
christoffer.nilsson@consid.se

Consid
Lagergrens gata 2
65226, Karlstad

036-12 02 10

info@consid.se

http://www.consid.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss