Peter Söderström, S, kommunstyrelsens ordförande i Arvika var på plats för att klippa bandet tillsammans med ett 50-tal inbjudna gäster. Han tryckte bland annat på de utökade samarbetsmöjligheter miljön innebär – inte minst mot Osloregionen.

Compare har varit en del av Scaaler sedan starten 2019. Allt eftersom intresset ökat från företagen har de gamla lokalerna blivit för små. Arvika Näringslivscentrum har därför investerat drygt tio miljoner kronor i att skapa en helt ny lokal ett stenkast från Glafsfjorden. Här har nu ett 40-tal intressanta företag representation, där de flesta medarbetarna har sin inkomst från arbetsgivare både utanför Arvikas och Sveriges gränser. En del av ytan utnyttjas också av Arvika Näringslivscentrum, där Almi Företagspartner är en aktör som återkommande kommer att finnas på plats.

Skapar nya möjligheter

– Compares målsättning är att erbjuda en öppen plattform för techinnovation, där alla företag och organisationer som vill kan delta i samarbetet. Vår nya Arvika-hubb är ett exempel på det. Genom att dra nyttja av Scaalers nätverk har vi redan skapat flera spännande satsningar, där inte minst är närheten till Norge och den större Oslo-regionen är otroligt intressant, säger Stefan Skoglund, Innovation Manager på Compare och DigitalWell Ventures, som varit med i samarbetet med Scaaler sedan starten.


Compares nya Arvika-hubb – högst upp i Scaalers lokaler med en glimt mot Kyrkviken och fem minuter till både tågstation och innerstaden. Från vänster: Birger Pettersson Wiik, chef på Arvika Näringslivscentrum, Stefan Pettersson, Scaaler, David Holm, Scaaler, Jenny Thalin, Compare, Stefan Skoglund, Compare, Magnus Olsen, Compare, Peter Söderström, kommunstyrelsens ordförande i Arvika, Hans Karlsson, kommundirektör i Arvika och Robert Rhönnstad, Scaaler.

Flera satsningar initierade

Compare har redan etablerat flera samarbeten som angör den norska sidan. Bland annat ett svensk-norskt interegg-projekt tillsammans med Digital Innlandet kring innovation av digitala hälsotjänster och cybersäkerhet. Dessutom står DigitalWell Ventures, en accelerator för startups inom healthtech, med ett ben på vardera sidan den svensk-norska gränsen.

Men det finns även samarbetsytor som mer direkt anknyter till Arvika. Tillsammans med yrkeshögskolan i Arvika har Compare skapat den nationella YH-utbildningen ”Digitaliseringsledare i välfärden”. Ytterligare ett exempel är projektet ”IoT i skolan för var och en”, där Arvika kommun i samarbete med bland andra Compare, Karlstads universitet och Scaaler undersöker hur IoT-teknik kan bidra till ökad elevhälsa.

– Det här gör Arvika till en superintressant nod, som kan förbinda Värmland med Stor-Oslo. Dessutom agerar många av de företag som finns representerade i Scaalers miljö på en internationell spelplan, vilket förstås är intressant både för Arvikas näringsliv, Värmland och Compare, säger Stefan Skoglund.

Stefan Skoglund

Digital affärsutvecklare

+46 (0)706-07 08 67
stefan.skoglund@compare.se

Jenny Thalin

Business Operations Manager

+46 (0)73 447 21 40
jenny.thalin@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss