Vårt nya medlemsföretag Consid är ett konsultbolag inom IT, management och digital marknadsföring med visionen att skapa ett Sverige i digital framkant. Här delar Christoffer Nilsson med sig av av hur de upplevt coronakrisen, så här långt. Om hur de påverkats, hur Värmland som digital region kan ta sig vidare och hur de ser på framtiden.

Hur har coronakrisen påverkat er verksamhet?

Coronakrisen har förändrat vardagen för oss och många av våra uppdragsgivare. Vissa sektorer och branscher är starkt påverkade av krisen vilket påverkar oss men vår mix av offentliga och privata kunder samt våra långa kundrelationer medför att vi står fortsatt starka trots denna kris. Vi ser också en snabb förflyttning hos våra uppdragsgivare inom exempelvis e-handel eller moderna arbetsplatser vilket driver på digitaliseringstakten inom dessa områden lite extra mycket.   

Nu när kollegor inte kan ses på daglig basis krävs nya former för att bygga och utveckla kultur och gemenskap. Vi har utvecklat våra digitala arbetssätt och vårt sätt att umgås digitalt. Vikten av kontinuerlig och transparant information har också blivit viktigare än tidigare. Genom att fokusera på dessa områden och genom ett nära samarbete med våra uppdragsgivare har vi lyckats upprätthålla och utveckla våra leveranser vilket gjort att dessa kunnat fortskrida med relativt liten påverkan av Coronakrisen. 

Har några av era tjänster fått ökad respektive minskad efterfrågan? 

Vi ser som sagt att våra kunder förflyttar sig snabbare framåt inom digitalisering och områden som e-handel eller moderna arbetsplatser. Här ser vi en stark trend i att den kompetensen och erfarenheten efterfrågas än mer. Kompetenser kring Azure och Amazon Web Services är också fortsatt efterfrågat.  

Hur tror ni den digitala sektorn i Värmland kommer att påverkas? 

Sverige är näst mest digitaliserade i EU, enligt EU-kommissionen. Vilket vi ser tydligt genom att många företag har tagit ett ytterligare snabbt steg framåt i hur de arbetar digitalt under rådande situation. Den digitala utvecklingen i Värmland har utvecklats snabbare, där många nu arbetar ännu mer effektivt i en modern arbetsplats med möten i Microsoft Teams och mer effektivt rent generellt om vi pratar samarbete i organisationer. 

Det vi framåt kommer se är en fortsatt snabb utveckling för hur vi kan tänka nytt där företag tar hjälp av den digitala tekniken, för att möjliggöra ett effektivare arbetssätt utifrån den moderna arbetsplatsen.   

Vad tror ni krävs för att Värmland ska bli en ännu attraktivare digital region i framtiden? 

Som region måste vi ta ett gemensamt ansvar för att våga testa ännu mera inom digitalisering, våga hitta nya tankesätt och arbeta aktivt med innovation som resulterar i att regionen drivs framåt. Pilotprojekt är ett bra arbetssätt för att driva innovation och förändring, genom samarbeten och nätverk.  

Hur kan Compare bidra till den utvecklingen? 

Compare är en viktig del för regionens fortsatta utveckling, genom att vara navet för att samla företagen med fokus på att Värmland ska vara en attraktiv digital region. Samverkan som Compare skapar, möjliggör att vi som region blir starkare och än mer attraktiva.  

Kan ni berätta om någon spännande satsning ni har på gång? 

Etableringen av Consid i Karlstad har fått en enormt bra respons, vilket känns fantastiskt roligt. Intresset från kunder som vill arbeta med oss lokalt har varit stort, vilket resulterat i att vi fått nya kunder där vi redan startat upp projekt. Intresset av att arbeta på Consid i Karlstad har även varit stort, vi har fått in väldigt många ansökningar.  

Att vi fått en så bra respons gör att det kommer hända mycket på kontoret i Karlstad. Vi kommer att växa med flertalet nya medarbetare och vi kommer fortsatt vara med att driva och påverka digitaliseringen i Värmland genom olika aktiviteter. 


Avslutningsvis delade Christoffer med sig av några personliga kortfrågor:

Vad ska du göra i sommar: 

Sommaren kommer till största del att spenderas i härliga Värmland, med många utflykter. Våran dotter är 9 månader då passar det utmärkt att göra aktiviteter i Värmland. Vi hoppas att inledningen av det fina sommarvädret håller i sig, då blir det många besök på alla fantastiska badplatser som finns. 

Vilket är ditt bästa semestertips i Värmland?

Det finns så otroligt många bra platser och möjligheter i Värmland att ta del av. Bor man i Karlstad så är det perfekt att besöka dom fina badplatserna vid älven som Sandgrund eller den fina stranden vid Café Översten.  

Vill även passa på att tipsa om att göra dagsutflykter i Värmland, varför inte en dagstur till vackra Arvika för att bara strosa runt i staden och besöka stadsparken.  

App jag inte kan vara utan?

När det är sommar så är podd-appar helt klart ett måste, semestern är ett utmärkt tillfälle att koppla av till inspirerande poddarEtt tips är Consid podden; Digitala influencer-podden, där man får möta Sveriges främsta digitala influencers som på olika sätt driver digitaliseringen framåt.   

Vad blir nästa stora digitala tjänst?

Nästa stora digitala tjänst tror jag kommer utgå ifrån den situation som vi just nu befinner oss i. Där man kommer ta nytta av det goda som faktiskt kommit fram i dessa utmanande tider. En digital tjänst som möjliggör att man på olika sätt kommer hjälpas åt ännu mera och där man kan bidra på olika sätt med sin tid till någon som behöver stöd och hjälp. 

Christoffer Nilsson

Kontorsansvarig

070-662 00 20
christoffer.nilsson@consid.se

Consid
Lagergrens gata 2
65226, Karlstad

036-12 02 10

info@consid.se

http://www.consid.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss