Syftet är att både pojkar och flickor ska inspireras att söka tekniska utbildningar och känna sig bekväma med programmeringsmiljöer.

Vi tycker det är jätteviktigt att medverka i en sån här satsning för att öka inslaget av digital kompetens i skolan, säger Mikael Holmgren på Compare. Vår förhoppning är att flera av Compare-företagen vill engagera sig så att vi tillsammans kan inspirera och visa vilka spännande möjligheter som finns inom branschen så att fler väljer en inriktning inom det digitala.

72 PEDAGOGER OCH 2100 ELEVER I FOKUSKLASSER

Totalt ska 72 pedagoger engageras och utbildas med varsin klass i fokus. Genom ökad kompetens hos pedagoger och uppgifter som ska testas av elever kommer cirka 2 100 elever, och minst lika många i övriga klasser, att beröras.

ELEVER LÄR AV ELEVER

Projektet ska utveckla att elever lär av elever. Gymnasieeleverna kan göra sitt gymnasiearbete med högstadieelever och därmed jobba med värdeskapande arbeten inom programmering kopplat till matematik.

Det är de tre kommunala gymnasieskolorna Tingvallagymnasiet, Nobelgymnasiet och Sundsta-Älvkullegymnasiet som kommer att delta. På grundskolan startar Rudsskolan, Norrstrandsskolan, Nyeds skola och Frödingskolan.

Är du intresserad av att veta hur ditt företag skulle kunna vara med, kontakta:

Mikael Holmgren
Process Leader Industry & Competence, Compare
+46 (0)70 354 76 61
mikael.holmgren@compare.se

Läs mer på Karlstads kommun webb

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss