CGI tecknar nytt ramavtal med Konsumentverket om utveckling av webbtjänster. CGI har fått uppdraget att bygga en webbtjänst för vägledning och information till konsumenter. Ramavtalet är giltigt i två år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Regeringen har gett Konsumentverket uppdraget att samordna en nationell kontaktpunkt för vägledning i konsumentfrågor. Tjänsten ska bestå av en vägledningsdel via bland annat telefon och e-post samt en webbaserad informationsdel. Inom ramen för projektet kommer CGI bland annat att utveckla webbtjänsten och konsumenternas möjligheter till kontaktvägar. Tjänsten kommer att innehålla konsumentinformation från Konsumentverket och en rad andra aktörer inom konsumentområdet.

CGI kommer också tillsammans med Konsumentverket att utveckla webbtjänster för ytterligare ett regeringsuppdrag, som innebär att inrätta och tillhandahålla en webbaserad informationstjänst för remitteringar. Tjänsten ska göra det möjligt för konsumenterna att jämföra kostnader som olika betaltjänsteleverantörer begär för att föra över en viss summa pengar från Sverige till ett låg- och medelinkomstland i enlighet med OECD/DAC:s definition. 

”Vi är väldigt stolta över att Konsumentverket valt CGI som samarbetspartner. Med kombinationen av närheten till våra kunder och vår långa erfarenhet inom offentlig sektor kan vi säkerställa att IT-lösningarna ger maximal medborgarnytta”, säger Leif Alama, enhetschef på CGI i Karlstad. ”Uppdragets bredd och angelägna syfte gör detta till ett väldigt spännande samarbete”.

Konsumentverket har cirka 135 medarbetare som arbetar med rättsskydd, produktsäkerhet och information för att öka tryggheten och kunskapen hos både privatpersoner och näringsidkare. Myndigheten är placerad i Karlstad.

CGI Sverige AB
Tynäsgatan 6
65216, Karlstad

054-14 70 00

http://www.cgi.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!