CGI, Sveriges största IT-tjänsteföretag, har tecknat avtal med Volvo Cars om leverans av certifikattjänster, dvs. tjänster för identifiering i samband med uppkoppling. Användandet av appar i bilar är allt mer omfattande och förutsätter tillförlitlighet och höga krav på säkerhet. CGI bidrar genom sin certifikatstjänst med en teknologi för att uppkopplingen ska ske på ett säkert sätt och att rätt bil får tillgång till rätt information. Avtalet omfattar även drift och förvaltning.

Idag kan bilägare dra nytta av många funktioner och digitala tjänster via sin uppkopplade bil som uppdaterad trafikinformation, navigering och serviceinformation. I takt med att tjänsterna utvecklas skapas verklig nytta för bilförarna i vardagen. Volvo Cars och CGI har tillsammans skapat en lösning baserad på samma säkerhetsteknik som används för internetapplikationer och autentisering. Varje Volvobil får egna certifikat (dvs. en elektronisk id-handling för identifiering i samband med uppkoppling) som utfärdas och installeras vid tillverkning av bilen, vilka säkerställer att rätt bil får tillgång till rätt information. 

Användandet av certifikat i tillverkningsindustrier kräver en mycket tillförlitlig tjänst som integreras med befintliga system för tillverkning, eftermarknad och Volvo Cars egen molnlösning.

–  Vi är väldigt glada över att Volvo Cars har valt oss som partner och ser fram emot samarbetet. Det här är bara början av en spännande utveckling och intresset för tjänster som den uppkopplade bilen kan erbjuda i framtiden är stort, säger Pär Fors, Sverigechef på CGI i Sverige.

CGI Certificate Services är en tjänst för smidig och säker åtkomst till certifikat och är en nyckelfärdig lösning där alla delar så som certifikat, smarta kort, drivrutiner och administrationsverktyg kan levereras och driftas från en och samma källa. Tjänsten är baserad på internationella standarder och erbjuder en komplett livscykelhantering av certifikat lagrade på smarta kort som en tilläggstjänst.

CGI Sverige AB
Tynäsgatan 6
65216, Karlstad

054-14 70 00

http://www.cgi.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!