S:T BOTVIDS GYMNASIUM – NY WEBB SNABBT OCH KOSTNADSEFFEKTIVT MED PAKETLÖSNING

När Botkyrka kommun skulle ta fram en ny officiell webbplats passade S:t Botvids gymnasium på att haka på. Den gamla webben saknade mobilanpassning och var omodern och svår att redigera. Soleil tog fram en ny webb byggd i SiteVision och med en design utifrån skolans grafiska profil.

Stbotvidsgymnasium.se har ett eget utseende, men är uppbyggd utifrån samma struktur som botkyrka.se.

S:t Botvids gymnasium valde vår paketlösning för externwebb som innehåller alla de vanligaste komponenterna och en tillgänglighetsanpassad struktur. I kombination med att vi migrerar över allt innehåll från den gamla webben till den nya är detta en mycket kostnads- och tidseffektiv modell, berättar Jennie Thorén Johnson, projektledare på Soleil.

Soleil utbildade även webbredaktören, som sedan har kunnat granska, testa och finslipa innehållet efter att det flyttats. Istället för att lägga tid på själva migreringen kan redaktörerna fokusera på att göra ett så bra innehåll som möjligt.

Mobilanpassad och lätt att redigera

Nu spelar det ingen roll om besökaren använder dator eller mobil, skolans webb fungerar lika bra oavsett plattform.

– Alla elever surfar med sin mobil så det kändes jätteviktigt att webben är responsiv och ser bra ut i mobilen, säger Freddie Kaplan, webbansvarig på S:t Botvids gymnasium.

Webben är även mycket enkel att uppdatera tack vare SiteVisions CMS (publiceringsverktyg), som är intuitivt och logiskt.

– ”What you see is what you get”. Det går snabbt att göra ändringar och samtidigt vara säker på att det blir rätt. Tidigare var jag inte så motiverad att gå in och göra ändringar eftersom jag inte var säker på att det skulle bli bra, berättar Freddie.

Snyggt, enkelt och tilltalande utseende

Webbplatsen är skolans fönster utåt och det är viktigt att den ger ett bra intryck.

– Den största vinsten med projektet är att vår nya webb ser aptitlig ut. Vi måste marknadsföra vår skola själva för att locka elever att söka sig till oss, då har det stor betydelse att webben, som ofta är det första intrycket, ser bra ut, förklarar Freddie.

En ny funktion är att skolan genom en integration enkelt kan lägga upp veckans meny i matsalen. Via en snabblänk kan eleverna se hela matsedeln, i ett snyggt format med tydliga ikoner, utan att lämna sidan.

Smidigt och effektivt arbetssätt

Migreringen från den gamla till den nya webben gick snabbt och smidigt.

– Jag räknade med att webben skulle ligga nere en hel dag när innehållet flyttades över. Därför hade jag planerat flytten under ett lov, men det gick hur fort som helst, så det hade inte haft någon betydelse, berättar Freddie.

– Jag är jättenöjd med Soleils projektledning. De är tydliga och proffsiga och jag fick alltid snabb respons. Och webben har levererat på alla punkter, avslutar Freddie.

Läs mer här

Soleil
Drottninggatan 21
65225, Karlstad

+46 (0)73 370 06 92

info@soleilit.se

http://www.soleilit.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!