Berotec satsar på att bli ännu starkare inom Internet of Things och mobilitet – och som ett led i detta har Carl Fredrik Kastengren börjat på Berotec som konsult inom affärs- och verksamhetsutveckling.


Janne Erlandsson och Carl Fredrik Kastengren

Carl Fredrik Kastengren kommer närmast från Tieto och Ericsson där har han jobbat med affärsutveckling och erbjudandeutveckling inom telekom och M2M/IoT samt produkt- och projektledning.

”Med sina insikter i området och kunskaper inom affärs- och erbjudandeutveckling – och med sin bakgrund som produkt- och projektledare är vi glada att Carl Fredrik Kastengren har kommit över till Berotec som konsult inom affärs- och verksamhetsutveckling”, säger Janne Erlandsson, regionsansvarig i Karlstad/Örebro.

”Jag har fokus på vad som ska göras (affärs- och verksamhetsutveckling), andra i Berotec har koll på hur (processutveckling med mera) och så är vi många som kan få det gjort (projektledare och konstruktörer)”, förklarar Carl Fredrik Kastengren.

Starkare inom Internet of Things och mobilitet

”När vi nu är på väg in i en uppkopplade värld kommer produkter och tjänster att konkurrera utifrån nya värden. På Berotec vill vi hjälpa våra kunder att öka sin konkurrenskraft och dra nytta av det här skiftet”, berättar Janne Erlandsson.

Berotec har expertis och specialister inom många nödvändiga områden och vill nu bli ännu starkare inom Internet of Things och mobilitet.

Berotec är ett konsultägt IT- och teknikkonsultbolag med närmare 200 partners. Bolaget bildades år 2000 med målsättningen att skapa ett annorlunda konsultbolag, där företagande bygger på humanistiska värderingar. Bolaget består av seniora konsulter med  mångårig erfarenhet och hög kompetens, som i vardagen hjälper kunderna att lösa utmaningar inom  affärs-, system-, produkt- och produktionsutveckling.

Lockades av Berotec-kulturen

”Det jag hörde om Berotec-kulturen gjorde mig mycket intresserad. Det lät precis som jag ville att ett konsultnätverk skulle vara”, berättar Carl Fredrik Kastengren. ”Till exempel – inom ett nätverk som det här är det viktigt att man tycker att det är roligare att samarbeta och dela med sig av det man vet och kan, än att hålla på sitt. Efter att ha träffat många personer inom nätverket och fått det bekräftat att kulturen finns där så var det lätt att svara ja när jag fick ett erbjudande att gå med”.

Carl Fredrik Kastengren bor på Hammarö utanför Karlstad med sin fru Maria och två tonårssöner. Familjen gillar att resa tillsammans och under sommaren tillbringar de mycket tid på vattnet i Vänerskärgården. Och så blir det en hel del tid som går åt till att stötta och följa yngste sonen Viktor och hans innebandyäventyr.

  • Är det fler som funderar på att starta eget konsultbolag och är intresserade av vad vi gör på Berotec så hålls ett starta-eget-seminarium 26 mars – för mer information och anmälan se www.berotec.se/startaeget