250 000 ritningar görs tillgängliga när CAD-Q i Karlstad tar hand om Riksbyggens digitala ritningsarkiv
CAD-Q FM Services i Karlstad har tecknat ett avtal med Riksbyggen för uppbyggnad och drift av Riksbyggens digitala ritningsarkiv. Riksbyggen har idag närmare 250 000 ritningar i sitt arkiv och antalet växer varje dag. 
För att Riksbyggens verksamhet skall få bättre och lättare tillgång till den verksamhetskritiska och viktiga informationen har de valt CAD-Q FM Services i Karlstad med produkten HyperDoc. CAD-Q FM Services kommer att överta den dagliga administrativa hanteringen av ritningar och modeller och systemet HyperDoc ger användarna möjlighet att, via mobila enheter och web, nå och utnyttja all fastighetsinformation i det dagliga arbetet.
”Vi ser verkligen fram emot att få ännu bättre ordning på vårt stora arkiv och att få ett verktyg som varje medarbetare och inte minst våra kunder, kan hantera på ett enkelt sätt”, säger Göran Danling affärsutvecklare på Riksbyggen.
”Vi är stolta och glada att våra produkter och tjänster ännu en gång valts av en stor och krävande förvaltare. Idag hanterar vi ritningar och modeller åt fastighetsägare motsvarande nära 100 milj. kvm byggnadsarea i främst Sverige och Norge, säger Dan Olandersson Business Area Manager – Facility Management, Cad-Q.
Om Cad-Q
Cad-Q är Nordens ledande leverantör av modell- och ritningsrelaterad IT och arbetar med implementering av programvaror, utbildning, support och IT-stöd av CAD-system till bygg-, fastighets- och industrisektorerna. Cad-Q grundades 1989 och har cirka 280 medarbetare på 20 kontor i Sverige, Norge, Finland, Danmark och UK. Cad-Q är en del av Addnode Group-koncernen som är noterad på OMX Nordic List, Small Cap. Mer information om Cad-Q finns på www.cad-q.se 
Om Riksbyggen 
Riksbyggen förvaltar 176 000 bostadsrätter i 2 650 bostadsrättsföreningar och cirka 100 000 hyreslägenheter i många kommuner runt om i Sverige. Antalet påbörjade lägenheter i nyproduktion är 986 stycken (1 134 år 2013) och verksamheten omsatte 5 746 MSEK 2014.
Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du lever och bor i.
För mer information: Dan Olandersson, Cad-Q: 0705-18 61 60

Service Works Global Nordic AB
Bryggaregatan 11
65340, Karlstad

+46 (0)54 18 61 60

info-fm@symetri.se

https://www.symetri.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!