Atea har tecknat ett globalt avtal med Statoil avseende leverans av nätverksprodukter inklusive support. Det treåriga avtalet med option på ytterligare två år beräknas ha ett årligt värde på 50 miljoner norska kronor.

Avtalet omfattar leverans av nätverksprodukter, både mjukvara och hårdvara, samt underhåll och support.  Statoil använder avancerade nätverkslösningar och har i dag ett av världens störta samverkansnät.  Den existerande lösningen ska nu utvidgas och utvecklas i samarbete med Atea för att möta Statoils krav i mer än 30 länder globalt.

Avtalet är ett resultat av Ateas strategiska satsning på kommunikations- och samverkanslösningar de senaste åren. Ateas möjlighet att leverera en global lösning var en avgörande faktor när Statoil gjorde sitt val av leverantör.

– Statoil är en global aktör och vi är stolta över att de utvidgar samarbetet med Atea även inom detta område. Vi har en solid organisation med hög kompetens och vi ska göra allt för att Statoil ska bli nöjda, säger Dag Fodstad, VaD Atea Norge.

Atea
Säterivägen 18
65341, Karlstad

+46 (0)54 19 61 00

peter.engman@atea.se

http://www.atea.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!