Atea Sverige samlar all it-säkerhetskompetens under ett tak för att effektivt hantera de nya riskerna. Chef för den nya nationella enheten, Atea Säkerhet, blir Robert Nilsson.

– Vi är mästare på it-infrastruktur och vet vad som krävs för att skydda it-systemen. Nu bygger vi landslaget med it-säkerhet för att ge ännu bättre stöd till kunderna när deras it-miljöer blir allt mer hybrida, säger Robert Nilsson.

Atea Säkerhet har en stark arsenal av tjänster och produkter som är anpassade för att kunderna ännu bättre ska kunna ta klivet in i den hybrida it-världen där publika och privata molntjänster blandas med den interna it-miljön.

– Säkerhetsfrågorna blir mer allt mer komplexa när kunderna väljer att blanda leveransmodeller och då ökar vår styrka som oberoende partner. Vi är fria att alltid erbjuda den bästa lösningen som våra säkerhetsspecialister föreslår, säger Robert Nilsson.

Till att börja med består Atea Säkerhet av ett virtuellt team på cirka 30 säkerhetsspecialister.  Ett team som enligt plan ska växa kommande år.

– Vi har en hög kompetens inom it- och informationssäkerhet idag och vi ser att nätbrottslingarna blir skickligare och att deras drivkrafter är att tjäna pengar. Skiftet mot hybrid it gör helheten ännu mer sårbar och då krävs det en partner som får allt att fungera på ett säkert sätt.  Med vårt nya team kan vi ge det stöd och den service som krävs för att få ut maximal effekt av hybrid it, säger Robert Nilsson.

En undersökning från det amerikanska säkerhetsföretaget Symantec visar att kunskapen om it-säkerhet är relativt låg i Norden. Endast 25 procent av it-cheferna satsar på regelbundna utbildningar i it-säkerhet och bara cirka 9 procent har rutiner för övervakning av dataförluster. En av fem it-chefer anser att kunskapen om it- och informationssäkerhet är dålig eller befintlig hos företagsledningen.

– Jag vet av erfarenhet att många kunder haft svårt att värdera företagets information. Jag är övertygad om att vi får se en stor förändring. Vi går mot en fullständig digitalisering av affärsmodeller och processer och företagsledningarna måste se till att it-säkerheten inte brister, säger Robert Nilsson.

Atea
Säterivägen 18
65341, Karlstad

+46 (0)54 19 61 00

peter.engman@atea.se

http://www.atea.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!