Atea tecknar avtal på tre år med Västra Götalandsregionen för leverans av datorer, bildskärmar, plattor och tjänster till 47.000 arbetsplatser. Avtalet är ett av de största i Sverige och innebär att Atea i Göteborg kommer att nyanställa.

– Vi är väldigt glada över förtroendet och ser fram emot att få bidra till att VGR kommer att ha en modern it-utrustning som möter framtidens behov, säger Peter Falk, regionchef på Atea.

I uppdraget ingår att Atea är rådgivare åt VGR och rekommenderar bästa it-lösning. Det är Ateas samarbete med branschens samtliga större leverantörer, i kombination med egen logistik, Atea Logistics, som gör affären möjlig. Dessutom ställde VGR krav på ett aktivt miljö- och hållbarhetsarbete, vilket Atea lever upp till.

– Vi har branschens tuffaste miljömål, nämligen att halvera koldioxidutsläppen fram till 2020 och bedriver ett omfattande arbete inom återvinning av it-produkter. Dessutom är vi drivande i branschen vad det gäller medvetenheten om så kallade konfliktmineraler i it-utrusning, säger Peter Falk.
 
Avtalet är på tre år med möjlighet till förlängning och beräknas vara värt omkring 90 miljoner kronor per år. Totalt handlar det om produkter och tjänster till it-arbetsplatser för 47.000 anställda hos myndigheten.

– Atea var den leverantör som bäst motsvarade våra krav, bland annat vad det gäller teknisk förmåga, kapacitet och miljö- och hållbarhetsarbete, säger Göran Hallsten, projektledare för inköp på Västra Götalandsregionen.

– Vår fördel är att vi är extremt lokala och samtidigt har det stora bolagets förmåga och kompetens i form av specialister och erbjudanden inom it som funktion. Vi är idag 200 medarbetare i Göteborg och Halmstad och planerar att anställa ytterligare 50 personer, säger Peter Falk.

Atea
Säterivägen 18
65341, Karlstad

+46 (0)54 19 61 00

peter.engman@atea.se

http://www.atea.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!