Atea har reducerat sina totala koldioxidutsläpp med 18 procent per anställd.

En ny rapport visar att Atea har kommit en bra bit på väg i sin strävan att reducera företagets totala koldioxidutsläpp. På sex år har den totala mängden koldioxid minskats med 18 procent per anställd och Atea närmar sig nu målet att år 2015 ha reducerat koldioxidutsläppen per anställd med 25 procent.

Miljö och grön energi är högt prioriterade områden för Atea och den årliga ”Carbon Footprint”-rapporten ger god insyn i Ateas koldioxidutsläpp. Anledningen till att Atea fortfarande lyckas minimera sina koldioxidutsläpp är det stora fokus som läggs på att minska företagets resor till och från möten och energieffektiviserade åtgärder för elektronisk utrustning och uppvärmning av lokaler.

– Den senaste rapporten visar att det faktiskt har en stor effekt att satsa på videomöten, att samåka och att använda smart teknik för att minska elförbrukningen och åtgången av energi för uppvärmning. För att lyckas med att reducera koldioxidutsläppen behöver vår ledning planera initiativ och processer men det stora arbetet görs av våra 6 300 kollegor som säkerställer de goda resultaten varje dag, säger Carl-Johan Hultenheim, vd, Atea Sverige.

Ett av Ateas gröna initiativ är ett nytt lågenergikontor i Århus i Danmark där el-, ventilations- och uppvärmningsinstallationer samt serverrum regleras med hjälp av avancerad it-teknik. Energiposten står för cirka 50 procent av alla kontors befintliga driftskostnader. Denna kostnad reduceras med cirka 25-30 procent på det nya kontoret. Många andra Atea-kontor genomgår omfattande renoveringar under 2013 som också fokuserar på energieffektivisering med hjälp av intelligent it-teknik och energieffektiviserande installationer.

Trots en allmän tillväxt hos Atea fortsätter den totala mängden koldioxidutsläpp att minska. Detta tack vare Ateas införande av handlingsplaner som är en integrerad del av ”Greenhouse Gas Management standard” ISO 14064-1. Atea deltar också i CDP (the late Carbon Disclosure Project). För andra året i rad får Atea en topp-tre-placering bland företag som uttalat satsar på att minska företagets belastning på miljön.

Atea
Säterivägen 18
65341, Karlstad

+46 (0)54 19 61 00

peter.engman@atea.se

http://www.atea.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!