Landstinget Blekinge tecknar avtal med Atea att bygga landstingets datacenter. Avtalet löper under två år med möjlighet till förlängning i ytterligare totalt fyra år. Affären är värd 24 miljoner kronor under de första två åren.

– Vi är glada och stolta över att vi får vara med och utveckla landstingets it-infrastruktur där it är en viktig möjliggörare för bra och effektiv vård, säger Mattias Lindell, platschef för Atea i Kalmar och Karlskrona.
I leveransen ingår förstudie och analys samt hårdvara i form av bland annat server, lagring och datakommunikation samt säkerhet och it-konsulter på plats.

– Vi sökte i upphandlingen en strategisk partner med hög kompetens och ett tydligt miljöarbete för utvecklingen av landstinget datacenter och vi är därför mycket nöjda med att vi nu inleder ett samarbete med Atea, säger Per Johansson, förvaltningschef landstinget Blekinge.

Avtalet löper under två år med möjlighet till förlängning i ytterligare totalt fyra år. Affären är värd 24 miljoner kronor under de första två åren.

– Vår styrka som bolag är att vi både är väldigt lokala med 30 kontor, bland annat i Karlskrona och Kalmar, och samtidigt har det stora bolagets fördelar med tillgång till de främsta specialisterna inom it-infrastruktur, säger Mattias Lindell.

Landstinget Blekinge ansvarar bland annat för sjukhus, folktandvård, primärvård och psykiatri.

Atea
Säterivägen 18
65341, Karlstad

+46 (0)54 19 61 00

peter.engman@atea.se

http://www.atea.com

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss