Askås grundades av Jonas Askås i Säffle 1997 och därmed är det dags för 25-årsjubileum nästa år. Bolaget har haft en konstant och positiv utvecklingskurva och idag är antalet anställda nära 60, fördelade på huvudkontoret i Säffle och kontoret i Karlstad.

Bolaget är i en mycket spännande tillväxtfas med utveckling av e-handelsplattformen, kompletterande mjukvaror och tjänster och många kundprojekt. Under 2022 har Askås en tydlig expansionsplan där rekrytering av ett 20-tal medarbetare finns med.

Som ett led i utvecklingen har Askås rekryterat sin första externa VD. Tord Larsson-Steen kommer närmast från en roll som VD på LearningWell SW och dessförinnan som divisionschef på PE Teknik & Arkitektur.

– Tord kommer tillföra stor kompetens och erfarenhet i den vidare utvecklingen av Askås, berättar nuvarande VD Jonas Askås.

Jonas som verkat som VD och lett Askås under snart 25 år kommer att finnas kvar i bolaget i en delvis ny roll som arbetande styrelseordförande. Han kommer dessutom ha ett ökat fokus på bolagets strategi och produkt- och affärsutveckling.

– Vår ambition är att fortsätta tillföra ännu mer resurser till vår utvecklingsavdelning och expandera den ordentligt. Detta är något jag brinner för och ser fram emot, vi ska på allvar utveckla vår plattform till nästa generation, säger Jonas Askås.

”Välmående bolag”

Som värmlänning och Säfflebo har Tord Larsson-Steen följt Askås tillväxtresa, både på avstånd och ibland på nära håll. Under några år hyrde han in sig i lokaler på Askås huvudkontor.

– Redan när jag var hyresgäst fick jag en väldigt bra känsla för företaget och medarbetarna. Man kände sig alltid välkommen och som en i gänget. Att nu på riktigt få vara med på den här fantastiska resan känns otroligt spännande.

Tord Larsson-Steen blir ny VD i ett bolag där väldigt mycket har gjorts bra under lång tid. VD-uppdraget handlar bland annat om att utveckla den övergripande strategin och förfina arbetsprocesserna i bolaget.

– Askås är ett välmående bolag med en fantastisk produkt och stabil grund att stå på. En viktig del i min roll blir att skapa en struktur som gör det möjligt att fortsätta växa. Tillsammans ska vi ta Askås till ännu högre nivåer, säger Tord Larsson-Steen.

Patrik Otter

Kommunikatör

+46 (0)533 69 16 00
patrik.otter@askas.se

Askås
Järnvägsgatan 11
66130, Säffle

+46 (0)533 69 16 00

info@askas.se

https://www.askas.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ ossAnmäl till nyhetsbrev!